KOMPLETIRANO 5. KOLO EVROLIGE: Jović i Valensija šokirali Kaunas, vreme je za Duška IVANOVIĆA U BASKONIJI? VIRTUS I LESOR GAZE!

Autor:

Sport

27.10.2023

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrano je četiri utakmice.

KOMPLETIRANO 5. KOLO EVROLIGE: Jović i Valensija šokirali Kaunas, vreme je za Duška IVANOVIĆA U BASKONIJI? VIRTUS I LESOR GAZE!

Foto: Euroleague.net

U petak je okončano peto kolo Evrolige nakon što je odigrano još četiri meča.

Valensija je iznenadila u Kaunasu pošto je lako savladala domaći Žalgiris sa 82:72. Bitnu ulogu u četvrtom trijumfu Španaca imao je srpski reprezentativac Stefan Jović. On je za 16 minuta na parketu "Žalgirio arene" ubacio jednu spektakularnu trojku, sa skoro pola terena, a dodao je i šest asistencija i dva skola. U pobedničkom sastavu Džons je imao 16, dok je najefikasniji akter Evans i tabora domaćih postigao 18 poena. Litvancima je to treći poraz.

Virtus je nastavio da pobeđuje i nakon Crvene zvezde Meridianbet u prošlom kolu. Klub iz Bolonje ovog puta slavio je na gostovanju Asvelu - 87:84. Kordinije i Šengelija sa 20 i 18 poena vodili su Italijane do četvrtog slavlja, dok je francuski predstavnik sa raspoloženom Falom (16 poena) i novim trenerom Pocekom ostao bez pobede i na začelju je tabele elitnog društva.

Panatinaikos je rutinski pobedio kod kuće Baskoniju - 95:81 i dodatno podgrejao navode medija da će na klupi Baska doći do smene. Navodno, novi trener mogao bi da postane Duško Ivanovića, koji je nedavno ostao bez posla nakon rastanka sa Zvezdom Meridianbet. Lesor je dominirao sa 23 poena i 14 skokova, a Hauard je kod gostiju ubacio 22 poena. PAO je dosad upisao dve pobede, a Baskonija jednu. 

Foto: YouTube.com/printscreen/Euroleague

Lesor

U poslednjem meču današnjeg programa, Fenerbahče je bio bolji od Bajerna u Minhenu rezultatom 76:67. Vilbenik je ubacio 17, a Gudurić 14 poena i Turcima su doneli četvrtu pobedu u Evroligi, dok su Bavarci (najbolji Francisko sa 11 poena) upisali treći neuspeh. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading