BASKONIJA ZVALA PEŠIĆA, POTVRDAN ODGOVOR STIŽE IZ BEOGRADA: Trener nastavlja posao u Evroligi

Autor:

Sport

24.10.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski klub ne želi da rizikuje sa mladim trenerima, već ide na proverenu kartu.

BASKONIJA ZVALA PEŠIĆA, POTVRDAN ODGOVOR STIŽE IZ BEOGRADA: Trener nastavlja posao u Evroligi

Foto: Republika

Košarkaški klub Baskonija želi na klupi trenera koji govori naš jezik. Španski predstavnik u Evroligi nije dobro započeo sezonu sa Đoanom Penjarojom, pa je klub uveliko u potrazi za naslednikom, a jedna od adresa na koju su pokucali je i Košarkaški savez Srbije, odnosno Svetislav Pešić.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Kako je preneo španski Sport, došlo je do kontakta sa Svetislavom Pešićem, selektorom Srbije, ali je iskusni stručnjak odbio mogućnost da se momentalno vrati u špansku košarku. Posle osvajanja srebrne medalje na Mundobasketu koncentrisan je na pripreme za Olimpijske igre na kojima bi "orlovi" trebalo da zaigraju u najjačem sastavu. Potom su hteli Andreu Trinkijerija ali im je on bio preskup, a zvali su i Janisa Sferopulosa, koji se već bio dogovorio sa Crvenom zvezdom Meridianbet. Zato je najnovije rešenje donedavni trener crveno-belih Duško Ivanović.

Foto: Starsport

Duško Ivanović

Baskonija i Ivanovi imali su najviše uspeha u prvom mandatu kada je stigao do finala Evrolige u sezoni 2000/2001. Duško Ivanović predvodio Baskoniju od 2000. do 2005. godine, zatim drugi put je preuzeo klub od 2008. do 2012. da bi na kraju poslednje dve sezone na klupi španskog velikana upisao 2019. do 2021. nakon čega je potpisao za crveno-bele. Da je na pomolu novi angažman potvrdio je i Mirza Teletović, okačivši sliku sa Ivanovićem iz perioda dok su bili u Baskoniji uz poruku "spremni smo".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
VALJAK

24.10.2023 14:53

BASKONJA IDE NA SIGURNE TRENERE ! PESIC ,TRINKI ,IVANOVIC SU KREM KOSARKASKIH TRENERA. TAKO SE TO RADI !