ENGLEZI SEJU STRAH U EVROKUPU! Legenda Partizana deli LEKCIJE! Čanak poražen u meču za PAMĆENJE!

Autor:

Sport

18.10.2023

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na programu mečevi trećeg kola.

ENGLEZI SEJU STRAH U EVROKUPU! Legenda Partizana deli LEKCIJE! Čanak poražen u meču za PAMĆENJE!

Foto: Starsport

Ekipa London Lajonsa, koju sa klupe predvodi proslavljeni igrač Partizana Petar Božić, deli lekcije u Evrokupu. Klub iz engleske prestonice nalazi se trenutno na čelu tabele u A grupi, što niko nije očekivao.

Nisu se Lajonsi zaustavili ni večeras, pošto su savladali najprijatnije iznenađenje iz prošle sezone Prometej iz Ukrajine rezultatom 99:87.

Božićevi izabranici su očajno ušli u meč, pa su Ukrajinci već do kraja prve četvrtine postigli neverovatnih 30 poena!

Usledila je bolja igra Engleza, koji su zategli odbranu u drugom kvartalu, pa su gosti ubacili upola manje koševa (15). Već tada su Lajonsi nadoknadili zaostatak i otišli na poluvreme sa prednošću (48:45).

Foto: Starsport

Nenad Čanak

Odluka je pala u poslednoj četvrtini. Tada je Božićeva četa posle vođstva 88:85, napravila seriju 11:2 i prelomila utakmicu u svoju korist, što je bila njihova treća pobeda u novoj sezoni.

Kod London Lajonsa najefikasniji su bili Metju Morgan sa 21 poenom i Donte Grejntem sa dabl-dablom od 15 poena i 11 skokova.

U timu Prometeja su se istakli Markus Kin sa 18 poena, Kejleb Agada je dodao 15, dok je Ondrej Boldvin imao "dabl-dabl", od 10 poena i 11 skokova.

Nasuprot Božiću, još jedan bivši igrač Partizana Nenad Čanak je sa Turk Telekomom upisao prvi poraz u Evrokupu. U jako tesnoj i neizvesnoj završnici Čankov tim je izgubio u Atini od AEK-a s 66:68.

Bio je ovo meč za pamćenje, pošto su, zanimljivo, poslednji poeni na utakmici postignuti na nešto više od tri minuta do kraja, kada je Vasilis Toliopulos pogodio dva puta sa "penala". Nakon toga je Tajron Valas promašio za tri, isto kao i Džejlen Adams koji je uhvatio promašaj, te verovali ili ne, mrežica se nije zatresla na oba koša.

Najefikasniji kod AEK je bio Toliopulosa s 22 poena, Markus Kar je dodao 13, a dvocifren je bio i Ismael Sanogo ubacivši 12 koševa.

Kod Turk Telekoma su se istakli Tajron Valas sa 16 poena i Džejlen Adams strelac 10 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading