KOMŠIJE PALE POSLE DRAME: Budućnost i Cedevita Olimpija poraženi u Evrokupu!

Autor:

Sport

11.10.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Huventud slavio u Ljubljani, a Turk Telekom Nenada Čanka savladao drugog predstavnika AdmiralBet ABA lige.

KOMŠIJE PALE POSLE DRAME: Budućnost i Cedevita Olimpija poraženi u Evrokupu!

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Cedevita Olimpije poraženi su kao domaćini od ekipe Huventuda rezultatom 88:87, u utakmici 2. kola Evrokupa, dok je neuspeh doživela i podgorička Budućnost na gostovanju Turk Telekomu (79:77).

Ljubljančani su u "Stožicama" pali nakon velike drame i produžetka, gde im je poenima na 0,3 sekunde pre kraja presudio Andres Feliz. Prethodno je Olimpija na dve sekunde pre kraja povela poenima Džastina Kobsa, ali nije imala koncentracije ni sreće da u završnici upiše prvi trijumf u ovosezonskom izdanju Evrokupa.

Feliz je meč završio sa 12 poena, koliko je imao i Ante Tomić, dok je najefikasniji kod pobednika bio Dešon Tomas sa 23 poena. Kod domaćih je Džastin Kobs prednjačio sa 28 poena, a pratio ga je Jaka Blažić sa 24.

Poraz je pretrpeo i drugi predstavnik AdmiralBet ABA lige, podgorička Budućnost, od koje je u Ankari bio bolji Turk Telekom sa 79:77. Najviše što su "đetići" uspeli jeste da smanje prednost domaćih na minus tri u drugom poluvremenu, ali su zakazali u poslednjem minutu kada nisu uspeli da postignu koš.

Najefikasniji u redovima pobednika koje s klupe predvodi Nenad Čanak bio je Džajlen Adams sa 18 poena, Džejms Palmer je dodao 16, dok kod Budućnosti su jedini dvocifreni bili Brendon Pol sa 19 poena, odnosno Mekinli Rajt sa 14 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading