EMOTIVNI EGZUM: Zbog Partizana sam ponovo u NBA, Željko napravio plejmejkera od mene!

Autor:

Sport

16.10.2023

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dante pričao Amerima o iskustvu u Evropi.

EMOTIVNI EGZUM: Zbog Partizana sam ponovo u NBA, Željko napravio plejmejkera od mene!

Foto: Starsport

Dante Egzum

Australiski košarkaš Dante Egzum za samo godina dana u Partizanu osvojio je srca navijača. Očigledno da je ta ljubav obostrana, pošto je novopečeni igrač Dalas Maveriksa u razgovoru za američke medije govorio o svom evropskom iskustvu i danima provedenim u Beogradu.

- Dolazak u Evropu za mene je bio sjajno iskustvo. Utakmice imaju izuzetan kvalitet, ekipe vode neki od najboljih trenera na svetu. Želeo sam da iskoristim šansu da igram, da pokažem da mogu da pomognem, da učim više o samoj igri. Igranje manje utakmica mi je pomoglo, ne samo da ostanem zdrav, već i da budem spreman za obaveze sa reprezentacijom Australije - rekao je Egzum.

Potom je nahvalio doskorašnjeg trenera Željka Obradovića.

- Željko je želeo od mene da uzimam veću odgovornost. Tu sam možda i najviše porastao kao igrač. I ne samo kao igrač, već i kao osoba. Znajući da mogu da postanem lider, da budem plejmejker. Čuo sam mnogo toga o Željku pre nego što sam došao. Svi su pričali o njemu, kao na primer Ekpe Judo koji mi je rekao da je sjajan trener i da jako dobro razume igru. To je veliki razlog zašto radi mnoge stvari na pravi način, kada nam govori šta da radimo. Imao je velika očekivanja od igrača, da se svi pokažu. Tako je bilo i sa navijačima Partizana. Želeli su da vide 100 odsto od nas svako veče. To je i Željkova mantra - kaže Dante i dodaje:

- Veliko pitanje kada sam dolazio u Evropu bilo je da li mogu da igram plejmejkera. Željko je trenirao mnoge velike plejmejkere i on nije neko ko te samo baci na teren, da ti loptu u ruke i kaže ti da budeš lider. On želi da se uveri da ti to možeš. Želeo je od mene da uzimam veću odgovornost. Tu sam možda i najviše porastao kao igrač. I ne samo kao igrač, već i kao osoba. Znajući da mogu da postanem lider, da budem plejmejker.

Svoje prvo evropsko iskustvo imao je u Barseloni, ali je ipak procvetao igrajući za Partizan.

- Barsa je bila dobar klub za mene, ali mi je vreme u Partizanu bilo bolje. Kada sam stigao u Barselonu, bilo je to usred sezone. Pokušavao sam da se nađem, imao sam probni ugovor... U prvoj nedelji sam odmah debitovao i to protiv Real Madrida. U prva tri dana mi se mnogo toga izdešavalo. Pokušavao sam da se uklopim u tim i nađem svoju ulogu. Oni su bili zajedno još od predsezone, a neki su u tom momentu bili po dve-tri godine - priča u dahu i nastavlja:

- Prelazak u Partizan mi je omogućio da odigram celu sezonu, da pokažem ko sam i šta sam. Želim da zahvalim Partizanu, zbog njega sam opet u NBA ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading