ESPN PONIZIO JOKIĆA: Američkim medijima mišljenje struke ništa ne znači - oni imaju svog favorita!

Autor:

Sport

12.10.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna odluka ESPN-a, popularnog američkog medija.

ESPN PONIZIO JOKIĆA: Američkim medijima mišljenje struke ništa ne znači - oni imaju svog favorita!

Foto: Printscreen/Youtube/House of Highlights

Nikola Jokić

Tradicionalno uoči starta nove NBA sezone, 30 generalnih menadžera NBA ligaša učestvovalo je u anketi tokom koje su birali najbolje košarkaše u različitim kategorijama.

Anketa se sastojala od ukupno 50 pitanja, a posebno je interesantno napomenuti da se u čak šest kategorija Nikola Jokić nalazi na prvom mestu.

Na pitanje "Ko će biti MVP predstojeće NBA lige", srpski košarkaš je dobio 43% glasova, a iza njega se nalaze Adetokumbo sa 20% i Džejson Tejtum sa 13%.

Neverovatnih 93% glasova Jokić je dobio u kategoriji najboljeg centra lige, dok je na pitanje vezano za asistencije pridobio 67% generalnih menadžera.

Pored navedenih kategorija Nikola Jokić je bio i igrač kojeg bi 33% trenera izabralo u svoju ekipu, a takođe je i na pitanja vezana za košarkaški IQ i najboljeg stranog košarkaša lige dobio veliki broj glasova, 50, odnosno 80%.

Foto: Tanjug/AP

Biće vremena da se na parketu vidi ko je najbolji

 

Ipak, sve navedeno nije bilo dovoljno i medijskoj kući ESPN da Jokića proglase najboljim košarkašem NBA lige. Po njihovom "ukusu", lider igra pod obručima na američkom kontinentu jeste Janis Adetokumbo, dok se iza drugoplasiranog Nikole Jokića nalaze Džoel Embid, Luka Dončić, Stef Kari,...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading