VEČITI RIVALI ZABELEŽILI POLOVIČAN UČINAK NA STARTU EVROLIGE: Crveno-beli sanjaju F4, u "parnom valjku" velika konfuzija!

Autor:

Sport

07.10.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši asovi beogradskih velikana bez dlake na jeziku.

VEČITI RIVALI ZABELEŽILI POLOVIČAN UČINAK NA STARTU EVROLIGE: Crveno-beli sanjaju F4, u "parnom valjku" velika konfuzija!

Foto: Starsport

Danilo Anđušić i Branko Lazić

 

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet startovali su ubedljivom pobedom u Evroligi i pokazali da su jedan od kandidata za fajnal-for. Crveno-beli savladali su Asvel sa 94:73 pred punom Arenom i poručili da se ne šale. To je istakao i bivši igrač crveno-belih Marko Simonović. On je u razgovoru za Republiku poručio da bi srpski klub mogao da ispuni svoj san ove sezone.

- Naravno da svi želimo da se Crvena zvezda Meridianbet nađe na fajnal-foru i verujem da ima kvalitet za tako nešto, ali još je rano za takve prognoze. Ipak je odigrana samo jedna utakmica i ima još mnogo da se igra. Najbitnije je da se ide meč po meč i da se vredno radi - rekao je Simonović.

Republika

Foto: Starsport

Marko Simonović

Na prvom meču protiv Asvela posebno su se istakli Šabaz Nejpir i Rokas Gijedraitis, a Simonović je poručio da crveno-beli imaju veliki individualni kvalitet.

- Na meču protiv Francuza videlo se da tim još nije sasvim uigran, što je i dobro. Bolje je da forma bude veća u drugom delu sezone nego sad. Evidentno je da Zvezda Meridianbet ima neverovatan individualni kvalitet, koji će donositi prevagu u narednim mečevima. Veoma lepo igraju, iako Asvel nije kvalitetan protivnik. Videćemo kako će sve izgledati na narednim mečevima.

S druge strane, košarkaši Partizana nisu se proslavili na debiju u novoj sezoni Evrolige. Crno-beli su poraženi od Makabija sa 96:81 i može se reći da su pružili veoma slabu partiju u Tel Avivu. Međutim, to ništa ne mora da znači. Posebno ako uzmemo u obzir prošlu sezonu, gde je "parni valjak" imao tri poraza na startu, pa na kraju stigao do plej-ofa, u kom je poražen od Real Madrida sa 3:2 u seriji.

Legenda crno-belih Žarko Paspalj je istakla da je Partizanu preko potreban kvalitetan centar.

Republika

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

- Zvezda je odigrala jednu kvalitetnu utakmicu, za razliku od Partizana. Kod kluba iz Humske se primeti jedna velika konfuzija, posebno u odbrani. Takođe, odlazak Matijasa Lesora, a nedolazak igrača u njegovom rangu ostavio je veliku rupu, koja mora odmah da se popuni. Ne sme da se čeka januar ili drugi deo sezone. Takođe, nadam se da će i mladi igrači početi da pokazuju kvalitet, vreme im je, dugo su u klubu - zaključio je Paspalj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading