TEO I TOBI, KO ŠEK I KOBI: Zvezda Meridianbet je ODLIČNA! Crveno-beli HVATAJU ZALET!

Autor:

Sport

01.10.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Duška Ivanovića pokazali kvalitet.

TEO I TOBI, KO ŠEK I KOBI: Zvezda Meridianbet je ODLIČNA! Crveno-beli HVATAJU ZALET!

Foto: Profimedia, Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet startovali su takmičenje u AdmiralBet ABA ligi pobedom nad Igokeom u Laktašima rezultatom 81:63 (20:17, 20:15, 26:13, 15:18).

Viđene su mnoge dobre stvari u igri šampiona Srbije, a ekskluzivno za portal Republika.rs svoje utiske o ovom timu i tome kako izgledaju na početku sezone izneo je bivši košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, a sada košarkaški analitičar Vladimir Kuzmanović.

Republika

Foto: printscreen

Vladimir Kuzmanović

Popularni Kuzma misli da je Zvezda Meridianbet na pravom putu.

- Igra je bila odlična za početak sezone. Duško Ivanović je dosta rotirao tražeći idealnu petorku. Iako nisu bili u punom sastavu, Zvezda Meridianbet je pokazala da ima širinu i da će sva pojačanja doprineti kvalitetu. Videli smo i kako će crveno-beli izgledati defanzivno, a iako sam Ivanović kaže da "Još nisu tim", bilo je mnogo dobrih stvari.

Miloš Teodosić je sjajan igrač, svakog centra na svetu čini boljim. Saradnja Teodosić - Tobi i Teodosić - Bolomboj funkcioniše odlično.

- Miloš Teodosić je pokazao zašto je doveden. Videli smo spektakularne asistencije od njega, što nije ništa novo. Svojim iskustvom i znanjem će biti autoritet svim igračima. Jago Mateus je već rekao da se ugledao na njega i da mu je Miloš košarkaški idol. Teodosić jednostavno dokazuje da može da igra sa svakim centrom na svetu i da ga učini boljim igračem. Protiv Igokee je to bio Majk Tobi koji je izuzetan pik end rol igrač, a u pripremnom periodu smo videli da sjajno funkcioniše i sa Džoelom Bolombojem. Teo će uvek imati svojih sedam, osam asistencija, a po njegovom govoru tela i ponašanju se vidi da je došao u Crvenu zvezdu Meridianbet da odigra na visokom nivou i osvaja trofeje, a ne samo "turistički" kako bi završio karijeru.

Raduju dobre partije Dalibora Ilića i Luke Mitrovića.

- Dalibor Ilić je odigrao fantastično pred "svojima" prim.aut(došao u Zvezdu Meridianbet iz Laktaša). Mislim da je ovo sezona kada će dobiti veću šansu, imao je period adaptacije, video je kako izgleda Evroliga i koliko je to drugačiji nivo takmičenja, a sve mu ide u korist. Popravio je izvođenje slobodnih bacanja i pokazao da je vredno radio i napredovao. Duško Ivanović voli igrače njegovog profila i igračkih karakteristika, tako da bi ovo mogla da bude njegova sezona "proboja". Luka Mitrović je standardno odličan i njegovm ostanak na Malom Kalemegdanu je ogromno pojačanje.

Hemija u ekipi je sjajna, a svaki igrač će naći svoju ulogu. Nejpir i Teodosić mogu da budu zajedno na parketu.

- Sve novajlije su dobri igrači. Nedostajao je Adam Hanga koji je dokazani pobednik i igra samo u takvim ekipama, a sigurno je da će imati jednu od ključnih uloga u ovom sastavu.

Nejpir je izuzetan košgeter i donosi ekstra kvalitet, a sreća za crveno-bele je što je već igrao u Evropi, tako da mu neće biti potrebno vreme za adaptaciju. Bitno je da ostane zdrav, kao i Teodosić, a smatram da njih dvojica mogu da igraju u tandemu. Iskusni su igrači i sada su godinama kada nema nikakve sujete, a na terenu mogu sjajno da se dopunjuju.

Sezona u Evroligi je duga i ima mnogo utakmica. Dobra stvar je što Crvena zvezda Meridianbet ima širok roster. Biće i padova forme, dobrih i loših mečeva i navijači to moraju da očekuju. Kada se sve sabere i oduzme, optimista sam i mislim da će sezona biti odlična - završio je Vladimir Kuzmanović.

Zvezdu Meridanbet očekuje premijera u Evroligi. Protivnik će 05. oktobra od 19.00 biti Asvel u "Štark areni", a nema sumnje da će hala biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading