NOVA TITULA EVRO-TITULA ZA SRPSKI FENERBAHČE: Asvel u Superkupu demoliran sa +57!

Autor:

Sport

30.09.2023

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljaju berbu trofeja.

NOVA TITULA EVRO-TITULA ZA SRPSKI FENERBAHČE: Asvel u Superkupu demoliran sa +57!

Foto: FIBA

Ženski košarkaški klub Fenerbahče, aktuelni šampion Evrope, osvojio je prvu titulu novoj sezoni. Naime, turski klub je u finalu Superkupa demolirao francuski Asvel, najboljeg tima Evrokupa lane, sa ogromnih 109:52!

U redovima pobedničkog tima istakle su se tri košarkašice sa naših prostora, i to naturalizovana Srpkinja Ivon Anderson, Crnogorka Marija Leković i Nikolina Milić, bivša srpska reprezentativka iz Bosne i Hercegovine. Plejmejker Srbije Ivon Anderson za 16 minuta na parketu upisala je deset 10 poena, tri skoka, dve asistencije i tri osvojene lopte.

- Napravili smo veoma dobar prvi korak. Divan osećaj je osvojiti pehar već na startu sezone - izjavila je Anderson.

Foto: Tanjug/AP

BLISTALA: Naturalizovana Srpkinja Ivon Anderson

Članica WNBA ligaša Minesote Linksa, Nikolina Milić, debitovala je u Fenerbahčeu sa 13 poena, tri skoka i dve asistencije, dok je dvadesetogodišnja Crnogorka Marija Leković, takođe na debiju, za devet minut na terenu uknjižila tri poena, dve asistecije i jedan skok. 

Inače, Fenerbahče je u finalu Superkupa sa klupe vodila Francuskinja Valeri Garnije, koja je preuzela evropske šampionke posle nedavne ostavke selektorke Srbije Marine Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading