MIJAILOVIĆ OTKRIO PLAN: Partizan platio veći deo poreza, a sada DIŽEMO KREDIT! Ciljevi su Top 8 i titula AdmiralBet ABA lige!

Autor:

Sport

28.09.2023

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek kluba iz Humske sve detaljno objasnio.

MIJAILOVIĆ OTKRIO PLAN: Partizan platio veći deo poreza, a sada DIŽEMO KREDIT! Ciljevi su Top 8 i titula AdmiralBet ABA lige!

Foto: Starsport

Predsednik KK Partizan, gospodin Ostoja Mijailović, ovog četvrtka je održao konferenciju za medije, na kojoj je govorio o mnogim temama.

Prvi čovek crno-belih je pred novinare izašao nakon što su održane sednice Skupštine i Upravnog odbora kluba.

Na početku konferencije, Ostoja je otkrio da je Partizan oborio rekord Evrolige po broju prodatih sezonskih ulaznica, a zatim je pričao o izmirenom poreskom dugu.

Znači, 31. jul nam govori o budžetskoj godini. Sve što pričam pričam o takmičarskim sezonama. Naša akcija "1 Partizan" imamo je uspešno realizovana i ja ću reći kako je plaćen poreski dug. Akcija je priupila 1.670.000 evra. I to tako jer su članovi UO dalo 800.000 evra. 22.000 ljudi je učestvovalo u skupljanju 820.000 evra. Hteo bih svima da zahvalim, jer je ovo bila rizična akcija, ona je posebna i pokazala je koliko je Partizan veliki i velika porodica. Delom koji smo uštedeli od pomoći države, isplatili smo 3,7 miliona poreza, time smo svim zaposlenima platili sve doprinose, pa svako ko je trebalo da ode u penziju, je mogao. Ono što je ostalo, je 3,3 miliona evra koji mora da se plati. Mi smo krenuli da radimo na kreditu gde će nas 10 iz UO da jemči za kredit koji će biti na 5-6 godina - rekao je Mijailović.

Zatim je nastavio o finansijama.

- Sada smo isplatili svim igračima prvu platu, ona je bila bruto sa svima doprinosima i tako će biti i ubuduće. Hvala i državi što nas je čekala, da se ovaj veliki problem stavi ad-akta - dodao je Ostoja.

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

Potom je otkrio i koji su ciljevi kluba u sezoni pred nama.

Ciljevi su Top 8, borićemo se za Fajnal for, naravno želimo da osvojimo AdmiralBet ABA ligu. Ciljevi su praktično isti kao prošle sezone. Veliki je problem napraviti budžet bez TV prava. Grčki klubovi imaju sedam, osam ili čak devet miliona evra. Partizan nema ni cent od TV prava. Mi moramo da se borimo za stalnu poziciju u Evroligi, a 2025. ako Bog da, bićemo stalni član tako bismo dobijali kompenzaciju preko TV prava.

Na kraju je govorio i o potencijalnim pojačanjima.

Mi nismo završili naš prelazni rok, mi ćemo dovesti jednog igrača, eventualno dva, ali to zavisi od Zorana Savića. Nećemo dovoditi po svaku cenu, ti igrači moraju da se uklope u ambicije i mozaik koji sklapa Željko Obradović, ne treba da silimo. Momci koji su otišli, želim da se zahvalim, izabrali su dosta veće ugovore, to znači da je Partizan dobar izbor za igrače, gde igrači postižu cenu na tržištu, a neki poput Pantera, Ledeja, Nanelija su ostali, gde je Partizan napravio mogućnost da ostane.

Nastavio je u istom ritmu.

- Imamo dosta dobar tim, imaćemo dobru atmosferu, ako može da bude bolje, imaćemo podršku sa juga, ali jako je važno da se držimo nekih naših principa koje imamo kao klub, a to je da podržavamo naš klub, a ne da se bavimo nekim drugim stvarima na kojima insistiramo. Hvala svim ljudima koji su kupili karte, hvala sponzorima koji su u UO i van UO, hvala državi što podržava naš projekat i mogu da kažem da pomoć države nije nešto što je izostalo sve ove godine i da pomoć države u budžetu je oko 30% i hvala na tome, hvala na podršci, mislim da ni tih 30% ne bismo imali ovaj kvalitet, većina naših navijača ne podržava kad pričamo o tome, ali moramo da priznajemo, kad navijači kupe karte, a kada menadžment dovodi male sponzore, tako i nama država pomaže u značajnom delu - zaključio je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
10 god dva arsina

29.09.2023 17:11

POSTENO SE MUCIMO A NJOJ SE DUGOVI BRISU ! SRAMOTA VLASTI !