ŠOKANTNO: Svi su mislili pogrešno, Kaminski nam otkrio kako vuče srpske korene!

Autor:

Sport

27.09.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači u Srbiji imali su pogrešno uverenje.

ŠOKANTNO: Svi su mislili pogrešno, Kaminski nam otkrio kako vuče srpske korene!

Foto: instagram printscreen

Frenk Kaminski (30), dugogodišnji NBA igrač, odnedavno je novi košarkaš Partizana i nesumljivo jedno od najvećih pojačanja u istoriji kluba iz Humske.

Ovdašnja javnost poodavno nagađa i potajno preželjkuje da momak rođen u Čikagu zaigra za košarkašku reprezentaciju Srbije. Razlog su njegovi srpski koreni o kojima su, ispostaviće se, navijači u Srbiji imali pogrešno uverenje. Verovalo se, naime, da je Frenkova prababa starinom Srpkinja, međutim, Kaminski je u razgovoru za Republiku govorio o svojim precima i razrešio svaku dilemu.

- Deda od mog oca je Srbin. Od se doselio u Sjedinjene Američke Države, odnosno u Čikago. Nekoliko generacija unazad, to su moji srpski koreni. Malo je drugačiji mentalitet Srba u Čikagu i ovde u matici. To je razumljivo kada dugo godina živiš u Americi. Mnogo stvari se promeni.  Međutim, tamo se veoma poštuje srpska tradicija. Takođe, ja sam uz nju odrastao i veoma mi je poznata. Kada se samo tradicija i kultura uzmu u obzir, očigledno je da su Srbi u Srbiji i oni Americi veoma slični. Naravno i kada se radi o začinima, hrani... Nažalost, nisam savladao srpski jezik kada sam bio klinac i imao za to priliku, bilo bi mi veoma od koristi u ovim trenucima.. Naučio sam u međuvremenu nekoliko reči, saigrači mi dosta pomažu. Pričaju veoma brzo, moraju malo sporije da bih bolje razumeo. Nadam se da ću za koju godinu savladati jezik i biti u mogućnosti da normalno komuniciram na srpskom. Videćemo dokle ću dogurati - poručio je Kaminski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading