NOVO POGLAVLJE ZA PORODICU KAMINSKI: Beograd smo lako zavoleli, u Čikagu se poštuju srpski običaji!

Autor:

Sport

27.09.2023

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deda od mog oca je Srbin. Žao mi je što nisam nauči srpski jezik kao klinac, sada bi mi puno značio, kaže za Republiku Frenk, veliko pojačanje KK Partizan.

NOVO POGLAVLJE ZA PORODICU KAMINSKI: Beograd smo lako zavoleli, u Čikagu se poštuju srpski običaji!

Foto: www.profimedia.rs

Frenk Kaminski (30) rođen je i odrastao u Čikagu, a tek nedavno prvi put u karijeri otisnuo se preko "preko bare" i odlučio da zaigra za Košarkaši klub Partizan. S obzirom da je starinom Srbin, adaptacija na Beograd i ovdašnji mentalitet prošla je glatko. I njemu i njegovoj prelepoj supruzi Ešli. 

Foto: Starsport

LAKO SE UKLOPIO: Kaminski sa Ledejom

Mada, kako kaže za Republiku, srpska tradicija i kultura nisu mu nepoznanica budući da je odmalena upoznat sa njima. 

- Prelepo je, zaista. Nemam nijednu lošu reč o Srbiji, Beogradu, ljudima koje upoznajem. Prezadovoljan sam interakcijom sa svima. Bilo da šetam gradom, sedim u restoranu ili sam u tržnom centru. Svi su ljubazni i predusetljivi. Supruga i članovi porodice su tek stigli i još uvek stiču utiske. Rekao bih da im se sviđa. Zapravo, nije teško zavoleti Beograd j jer je zaista prelep. Ima mnogo lepih mesta. Lako je bilo adapitarati se - kaže Frenk Kaminski i dodaje:

- Prvi utisci o klubu su takođe sjajni. Svi se trude da mi pomognu, mnogo učim ujedno, igram za jednog jako dobrog trenera. Očigledno, košarka je u Evropi drugačija u odnosu na ono na šta sam navikao. Ali, uz pomoć trenera, ova tranzicija mi mnogo lakše pada. Naučio sam u međuvremenu nekoliko reči, saigrači mi dosta pomažu. Pričaju veoma brzo, moraju malo sporije da bih bolje razumeo. Nadam se da ću za koju godinu savladati jezik i biti u mogućnosti da normalno komuniciram na srpskom. Videćemo dokle ću dogurati. 

Bivši košarkaš NBA-ligaša Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona kao klinac je igrao za klub iz Čikaga koji predstavlja srpsku zajednicu.

- Deda od mog oca je Srbin. Od se doselio u SAD, odnosno u Čikago. Drugačiji je mentalitet Srba u Čikagu i ovde u matici. To je razumljivo. Međutim, tamo se veoma poštuje srpska tradicija. Znam jer sam uz nju odrastao i veoma mi je poznata. Kada se samo običaji i kultura uzmu u obzir, jasno je da su Srbi u Srbiji i oni Americi veoma slični. Naravno i kada se radi o hrani, začinima... Nažalost, nisam savladao srpski jezik kada sam bio klinac i imao za to priliku, bio bi mi veoma od koristi sada - poručio je Kaminski.

Rivalstvo Partizana i Zvezde Meridianbet nadaleko je poznato.

- Znao sam da postoji rivalstvo. Kako i ne bih, bio sam u srpskom okruženju. Jasno mi je da su drugačije strane, veliko rivalstvo. Ali, ja želim da to vidim uživo, na delu, a ne da donosim zaključke na osnovu onog što sam slušao o drugih ili gledao na internetu. Radujem se tome. Pitajte me za mišljenje nakon jednog od derbija - zaključuje centar crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading