CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET ZNA ŠTA JE POTREBNO DA SE OSVOJI EVROLIGA: Ključ leži u prošlosti

Autor:

Sport

25.09.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Duška Ivanovića oslanjaju se na tradiciju staru pola veka.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET ZNA ŠTA JE POTREBNO DA SE OSVOJI EVROLIGA: Ključ leži u prošlosti

Foto: KK Crvena zvezda

Davidovac i Lazić

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet napašće sve trofeje u novoj sezoni. Četa Duška Ivanovića je prema mnogim mišljenima najjači tim crveno-belih ikada, a kao takva dobila je i novo "odelo" u kojem će za cilj imati da opradvaju šampionsku ulogu u Košarkaškoj ligi Srbije, Kupu "Radivoja Koraća", ali i da napadnu trofeje u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi.

Crvena zvezda Meridianbet je predstavila nove garniture dresova za sezonu 2023/24. Tu su i dalje prepoznatljive crveno-bele pruge, sa dominantnom belom bojom, odnosno crvenom za gostujuće utakmice. Međutim, retro dizajn ima jasan cilj i nameru da podseti tokom cele predstojeće sezone na veliki jubilej KK Crvena zvezda Meridianbet i naše košarke, 50 godina od prvog evro trofeja koji je osvojio jedan srpski klub.

 

 

Naime, tog drugog aprila 1974. KK Crvena zvezda Meridianbet ušla je u istoriju našeg sporta, osvojivši Kup pobednika kupova. Pobedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke 86:75, sjajna generacija predvođena Zoranom Slavnićem, Ljubodragom Simonovićem, Draganom Kapičićem, Dragišom Vučinićem i ostalim momcima, među kojima su Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić krunisala je veliki kvalitet koji je u jednu celinu sklopio legendardni trener profesor Aleksandar Nikolić.

Republika

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Marko Simonović

Font na dresovima će zato kao omaž toj sezoni i vremenu biti identičan kao na dresu iz 1974. godine, sa zlatnim brojem napred koji simbolizuje uspeh od pre pola veka. Kragna je crveno-bele boje, a prati centralnu crvenu štraftu koja povezuje sve ove elemente. Zanimljivost je i što će prezime uz broj 11 biti identično onom iz zlatne 1974. godine. Tada ga je nosio legendarni Duci Simonović, a danas će u njemu da igra sjajni mladi košarkaš Marko Simonović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading