SCENA IZ FILMA "KUM" ILI KOŠARKAŠKA UTAKMICA? Žoc kao Vito Korleone, Turčin mu celivao ruku!

Autor:

Sport

23.09.2023

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko poštovanje uživa trener Partizana.

SCENA IZ FILMA "KUM" ILI KOŠARKAŠKA UTAKMICA? Žoc kao Vito Korleone, Turčin mu celivao ruku!

Foto: prinskrin

Srpski košarkaški trener Željko Obradović cenjen je poštovan širom Evrope i sveta. I to svi znaju. A, u kojoj je to meri zastupeno u Grčkoj i Turskoj najbolje svedoči scena sa utakmice prijateljskog karaktera između njegovog Partizana i Efesa na turniru u Atini. Podsetila je, zapravo, na kultnu sekvencu iz filma "Kum" kada ponizni čovek traži uslugu od moćnog mafijaša Vita Korleonea, kojeg tumači Marlon Brando.

 

 

Sličnu, gotovo identičnu situaciju, videli smo u Atini, u "Oaka Areni", pošto je slavnom Žocu na isti način poštovanje iskazao turski stručnjak Erdem Džan. On je, inače, aktuelni šef struke Anadolu Efesa, a bio je Obradovićev pomoćnik dok je Srbin s klupe predvodio Fenerbahče.

Obradović u Fenerbahčeu ima kultni status. Dugih sedam godina predvodio je istanbulskog velikana i posle brojnih pokušaja uspeo da mu donese evropsku titulu. Naime, "kanarinci" su Evroligu osvojili u sezoni 2016/2017, a osim toga Žoc se ovenčao slavom na Bosforu zbog još četiri titule šampiona Turske i tri osvojena Kupa.

Podsetimo, prvak Starog kontinenta Željko Obradović bio je čak devet puta, što je apsolutni rekord među trenera, i to sa pet različitih klubova. Najpre sa Partizanom 1991, potom i Huventudom 1994, Real Madridom godinu kasnije, Panatinaikosom u pet navrata (2000, 2002, 2007, 2009, 2011) i gore pomenutim Fenerom 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading