SIMANIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE: Doktor otkrio gde se Boriša nalazi i kakva mu borba sad predstoji

Autor:

Sport

20.09.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završna testiranja su obavljena, u dobrom je stanju i nadam se da će ceo njegov oporavak ići uzlaznom putanjom, kazao je dr Radovanović.

SIMANIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE: Doktor otkrio gde se Boriša nalazi i kakva mu borba sad predstoji

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC, Starsport

Boriša Simanić je heroj. Košarkašu Srbije odstranjen je bubreg zbog povrede koju je zadobio na meču protiv Južnog Sudana kada ga je Nuni Omot udario laktom. On je operisan u Manilu, bio je ceo Mundobasket u bolnici, a onda se kao deo ekspedicije srebrnih "orlova" vratio u Beograd specijalnim čarter letom. Odmah sa aerodroma on je prevežen u bolnicu, a u javnosti se pojavio samo na prijemu prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića i na svečanom dočeku.

Foto: www.profimedia.rs

Boriša Simanić i Nuni Omot

Međutim, oporavak za Borišu je protekao dobro, pa je otpušten na kućno lečenje, što je otkrio doktor reprezentacije dr Dragan Radovanović.

- Izašao je na kućni oporavak. Završna testiranja su obavljena, u dobrom je stanju i nadam se da će ceo njegov oporavak ići uzlaznom putanjom, te da će na kraju uspeti da se vrati sportu, što bi bilo divno. Postoje optimistički podaci o funkciji drugog bubrega, a Boriša je zdrav, mlad i jak čovek. Svi njegovi mehanizmi koji su neophodni za oporavak u punom su kapacitetu, zato i jesam optimista da će prebroditi sve ovo - rekao je dr Radovanović.

Republika

Foto: Tanjug

Dr Dragan Radovanović

On je ponovio ono što je ekskluzivno pričao za Republiku, ali i dopunio detaljima kako su aigrači pokušali da mu pomognu.

- Igrači su želeli da mu pomognu na bilo koji način, na kraju su našli najbolji način - da mu igrama donesu sreću i veru u budućnost i povratak u sport. S druge strane, Boriša je želeo da pozitivnom energijom i velikom istrajnošću utiče na ostatak tima da ostvare uspeh. Zajedno su ga ostvarili - dodao je Radovanović za N1, pa otkrio kako je naizgled bezazlen udarac napravio tolikoštete:

Foto: Starsport

Boriša na dočeku sa saigračima i Novakom Đokovićem

Težina povrede govori o silini udarca. Bio je tu splet okolnosti – pozicija, Borišina tanana građa i ostalo, o tome možemo da spekulišemo, ali udarac je bio snažan, čim je napravio ovakav problem koji se retko viđa, samo u ekstremnim situacijama. Po simptomima u svlačionici sam shvatio da je reč o ozbiljnom krvarenju, a kada je tako, onda se zna da počinje borba s vremenom. Zato smo uradili sve što je bilo potrebno kako bi što pre bio operisan. Vrhunski sport nosi i velike opasnosti, počev od velikih napora kojima su svakodnevno izašli. Rekreativni sport je povoljan za zdravlje, ali vrhunski može da bude i opasan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading