IMAJU OBRAZA DA KUKAJU: Nuni Omot trpi rasizam i uznemiravanje!

Autor:

Sport

04.09.2023

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brane "mesara" koji je upropasio Borišu.

IMAJU OBRAZA DA KUKAJU: Nuni Omot trpi rasizam i uznemiravanje!

Foto: www.profimedia.rs

Katastrofalna vest je u nedelju uveče stigla sa Filipina, pošto je potvrđeno da je košarkaški reprezentativac Srbije Boriša Simanić izgubio bubreg.

Boriša je bez jednog bubrega ostao nakon što ga je u meču trećeg kola prve grupne faze takmičenja na Mundobasketu, protiv Južnog Sudana, u isti namerno udario Nuni Omot.

On je tada momentalno napustio parket, a ubrzo je prevezen i u bolnicu, gde je isto veče operisan.

Ipak, katastrofalne vesti su potvrđene nekoliko dana kasnije, pošto je Boriša izgubio bubreg.

Republika

Foto: Starsport

Boriša Simanić

Sada se tim povodom saopštenjem, koje prenosimo u celosti, oglasio Košarkaški savez Južnog Sudana.

- Košarkaški savez Južnog Sudana obavešten je danas o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usled incidenta koji se dogodio na prošlonedeljnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. 

U incidentu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Zvaničnici su pregledali incident odmah nakon što se dogodio i utvrđeno je da nije bilo prekršaja. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Pojava je bila nenamerna i nesrećna. 

- Duboko sam tužan zbog vesti o Simanićevim povredama. Kao sportista, iz prve ruke razumem težinu njegove situacije i duboko mi je žao što se to dogodilo. Nijedan igrač ne bi trebalo da prolazi kroz to. Molim se za Simanićev oporavak i brz povratak na parket - izjavio je Nuni Omot.

Savez bi želeo da se dodatno pozabavi rasizmom i uznemiravanjem koje je pretrpeo igrač Nuni Omot nakon što su se pojavile vesti o ovom žalosnom razvoju događaja. Osuđujemo bilo kakav rasizam usmeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznato da okuplja ljude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Borisi Simaniću
- navodi se u saopštenju saveza Južnog Sudana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading