REVOLUCIJA U NAJAVI! Direktor KLS uputio zvaničan DOPIS AdmiralBet ABA ligi! Za srpske klubove ima POSEBAN ZAHTEV!

Autor:

Sport

18.09.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremaju se velike promene.

REVOLUCIJA U NAJAVI! Direktor KLS uputio zvaničan DOPIS AdmiralBet ABA ligi! Za srpske klubove ima POSEBAN ZAHTEV!

Foto: Starsport

Aleksandar Grujin

Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin uputio je zvaničan dopis sportskom direktoru AdmiralBet ABA lige Miliji Vojinoviću sa inicijativom da se ukine ograničenje o broju klubova iz jedne države koji mogu da učestvuju u regionalnom takmičenju.

U dopisu se ističe da je to jedini ispravan način kako bi se ispoštovali sportski rezutlati izboreni na terenu.

- Kako ste već upoznati, klubovi iz Srbije koji igraju Prvu AdmiralBet ABA ligu su već nekoliko puta pokretali ovo pitanje, ali nisu nailazili na razumevanje. Smatramo da je ovo jedini način da se ispoštuje sportski rezultat i da teren bude jedino merilo za igranje u Prvoj AdmiralBet ABA ligi. Povećanjem broja klubova iz jedne zemlje na šest ili ukidanjem granice bi se podigao i kvalitet košarke u celom regionu i svim zemljama učesnicama - piše u dopisu koji je potpisao Aleksandar Grujin.

Foto: Starsport

Milija Vojinović

Kao primer u saopštenju, direktor KLS je naveo primer Zlatibora koji nije mogao da uđe u elitni rang iz AdmiralBet ABA 2 lige, kao i to da bi potencijalno mogla da se dogodi situacija da u slučaju da prvih pet ekipa u regionalnom prvenstvu bude iz Srbije, poslednjeplasirana bi mogla da ispadne u niži stepen.

Osim toga, preispituje se i svrha nastupanja klubova iz Srbije u Drugoj AdmiralBet ABA ligi po aktuelnom sistemu takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SRAMOTA sta radi

18.09.2023 17:30

GRUJIN -ZVEZDIN POTRCKO