MILOV PION DRAGAN BOKAN UDARIO NA VEČITE: Raspored je gorući problem, tako više ne može!

Autor:

Sport

17.09.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Budućnost izneo stavove oko organizacije AdmiralBet ABA lige.

MILOV PION DRAGAN BOKAN UDARIO NA VEČITE: Raspored je gorući problem, tako više ne može!

Foto: Starsport

Dragan Bokan

Regionalna AdmiralBet ABA liga u nastupajućoj sezoni ponovo će organizovati Superkup, takmičenje koje će okupiti osam najboljih timova iz prethodne. Međutim, Crvena zvezda Meridianbet ranije je saopštila da neće učestvovati zbog bitnijih obaveza, što je između ostalog bio povod za radni sastanak menadžmenta i konferenciju za medije na kojoj su govorili direktor lige Milija Vojnović i predsednik KK Budućnost Dragan Bokan.

Jedino od pitanja bilo je vezano za kalendar takmičenja, a dugogodišnjem saradniku bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića za sve su krivi večiti rivali.

- Pošto učestvujem na svakoj skupštini, ja ću pokušati kao predsednik Budućnosti i kao suvlasnik lige da objasnim. Slažem se s vama na konstataciji da je raspored gorući problem. Ovo što ste vi pitali, vezano za Superkup, te stvari ako želimo ozbiljnu ligu, ako želimo da liga bude organizovanija, moramo konstatovati iz svega ovoga da liga nije na onom nivou na kom zaslužuje da bude. Ne zato što radi loše menadžment, već zbog toga što suvlasnici ne mogu da dogovore neke stvari, društveni ugovor, a to po dubini povlači i razne probleme koje praktično ne može da reši menadžment lige. Ne smeju se dešavati onakvi propusti, ne mislim na menadžment, nego kažem. Ne sme se dešavati da jedan klub samoinicijativno prolongira završnicu lige kako mu odgovara ili da jedan klub ne učestvuje u Superkupu. Nebitno da li je to Budućnost ili neko drugi - rekao je Bokan.

Foto: Starsport

KRIVI ZBOG DOMINACIJE U REGIONU: Nedović i Panter

Tema su bile i finansije.

- Mi nemamo šta da delimo, jako je bitno samo da obezbedimo sredstva da sve normalno funkcioniše, kako ABA 1 tako i ABA 2 koja je važna. Ovaj nivo takmičenja koji se igra, ne postoji nacionalno prvenstvo koje može biti ovakvog nivoa. Veliki su izazovi pred ligom, dosta smo rešeili, biće bolja organizacija, nema odlaganja utakmica bez veće sile i nema čekanja, jasno je precizirano kad se završi drugi deo. Nema odlaganja, bez obzira na to šta će ko da igra i koju završnicu - zaključio je Bokan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading