SADA JE SVE JASNO! Otkriven RAZLOG zbog kojeg Zvezda Meridianbet NE UČESTVUJE na Superkupu u Podgorici! Oglasio se Nebojša Čović!

Autor:

Sport

18.09.2023

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli neće igrati u Podgorici.

SADA JE SVE JASNO! Otkriven RAZLOG zbog kojeg Zvezda Meridianbet NE UČESTVUJE na Superkupu u Podgorici! Oglasio se Nebojša Čović!

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

Danas u Podgorici počinje Superkup koji organizuje AdmiralBet ABA liga, na kome neće učestvovati prvak Srbije Crvena zvezda Meridianbet.

Za pehar će se boriti sedam klubova iz regionalnog takmičenja i Igokea, koja je dobila specijalnu pozivnicu, posle odustajanja tima sa Malog Kalemegdana.

Direktor AdmiralBet ABA lige Milija Vojinović i prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan, su pred sam početak ovog takmičenja imali i određene kritike na račun srpskog šampiona, zbog činjenice da ne žele da igraju na ovom turniru.

Nasuprot tome, Zvezda Meridianbet ima jasno obrazloženje, zbog koje je sprečena da se pojavi u "Morači". Mogao je evroligaš da se takmiči u društvu: Partizana, FMP-a, Budućnosti, Zadra, Studentskog centra, Cedevita Olimpije i Mege, ali bi bili značajno desetkovani.

Republika

Foto: Starsport

 

Mnogi navijači su pomislili da je klub sa Malog Kalemegdana odbio da igra Superkup zbog učešća na Magenta kupu u Nemačkoj, ali motiv je druge prirode.

Naime, Crvena zvezda Meridianbet će 18. i 19. septembra biti lišena pomoći Duška Ivanovića, koji će prisustvovati u tom periodu seminaru trenera Evrolige u Barseloni.

Zato su u taboru crveno-belih odlučili da "preskoče" AdmiralBet ABA Superkup i ustupe mesto Igokei. To je obrazložio i predsednik Zvezde Meridianbet Nebojša Čović:

- Zvezda preispituje svoje stavove i učešće i u Regionalnoj ligi. Što se tiče Superkupa, tu nema mistifikacije. Zvezda je raspoložena da ga igra, predložila je termin da to bude 12. septembra i to je usvojeno na Skupštini, koje traju i po 20 sati. Nakon toga su se vratili i zadržali stari termin. Naime, 18. i 19. septembra je seminar trenera Evrolige u Barseloni. Mi nećemo da igramo Superkup bez našeg trenera. Evroliga je Evroliga - rekao je Čović.

Osim prvog čoveka Zvezde Meridianbet, sportski direktor Milan Dozet je ostavio kratki komentar, u kome je naglasio da treba upitati AdmiralBet ABA ligu zbog čega Crvena zvezda Meridianbet ne učestvuje u "Morači".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading