KUKOČ ZAKUKAO: Da mogu vratio bih se na postolje 1995.

Autor:

Sport

17.09.2023

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je to revolt, ali ne toliko iz mržnje prema Srbima nego zbog same Hrvatske, priznao je slavni košarkaš.

KUKOČ ZAKUKAO: Da mogu vratio bih se na postolje 1995.

Foto: Tanjug/AP

Toni Kukoč

Hrvate i dalje boli 1995. godina! "Kockasti" su te godine sišli sa pobedničkog postolja u košarci jer nisu mogli da gledaju košarkaše Jugoslavije kako podižu šampionski pehar na Evropskom prvenstvu, dok su oni morali da se zadovolje bronzom. Od tada nisu osvojili nijednu medalju na nekom takmičenju, pa komšije odavno bije glas da su tada u Atini navukli prokletstvo.

Ni 28 godina kasnije ništa se nije promenilo, a oni objektivniji su priznali grešku i zakukali. Jedan od takvih Hrvata je legendarni Toni Kukoč, koji je priznao da sada ne bi ponovio takvu grešku. Ono što nije ni sada hteo da prizna je da su im oči bole zlatne medalje oko vrata Srba u timu tadašnje Jugoslavije, koja je u finalu savladala Litvaniju, već se pravdao ljubavlju prema Hrvatskoj.

Republika

Foto: YoutubePrintscreen/ExYu Sports

Silazak Hrvata sa postolja u Atini

- Ne verujem da bih to opet uradio. To je nešto što je u tom trenutku napravljeno... Mislim, da sad mogu da se vratim na to postolje sad možda to i ne bismo napravili, ali jednostavno je bio neki revolt u tom trenutku, ne toliko iz mržnje prema Srbiji i srpskim igračima nego jednostavno zbog same Hrvatske, zbog ponosa što smo mi i ko smo - rekao je Kukoč za Sportal.

Priznao je legendarni as Čikago Bulsa da je pod pritiskom tadašnje hrvatske javnosti morao da prekine i dugogodišnje prijateljstvo sa Vladom Divcem sa kojim je delio svlačionicu u reprezentativnim selekcijama. Baš kao što je to bio slučaj i sa pokojnim Draženom Petrovićem.

Foto: youtube.com/printscreen/

Rat okrenuo Hrvate protiv Srbina: Divac i Petrović

- Mi smo uvek imali dobre odnose. Mi i kada se vidimo sada u Čikagu ili negde drugde normalno popričamo. Sad možda slobodnije nego što je bilo u tim godinama rata. Jednostavno je bila jedna situacija gde nismo znali kako da reagujemo, ali većinom zbog drugih ljudi, drugih razloga nego između nas samih -  dodao je Kukoč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading