VERNIK I PIT BUL KOJI KIDA NA TERENU: Ovo su najveće tajne Alekse Avramovića!

Autor:

Sport

17.09.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snagu mu daje krst oko vrata, jedna plavuša i Morava u kojoj je redovno prao ruke kako bi imao bolji šut.

VERNIK I PIT BUL KOJI KIDA NA TERENU: Ovo su najveće tajne Alekse Avramovića!

Foto: FIBA

Aleksa Avramović

Molitva na sred terenu u poslednjim sekundama utakmice Srbija - Nemačka potvrdila je da se Aleksa Avramović uzda u veru. Krstić uz koji se pomolio podsetio je sve na onu, sad već čuvenu izjavu, da mu smeta što je njegov Partizan jednu od utakmica igrao na Veliki petak. 

Oni koji ga dobro poznaju, kažu da ne preskače nijedn post. 

- Nema veze da li ga čekaju teške utakmice, da li je usred sezone... Za Aleksu nema izgovora. Svaki post ispoštuje. I svaku sredu i petak koji takođe posti - priča jedan od prijatelja momka koji je oduševio naciju. 

PRAVI PRIJATELJ

Njegovi saigrači kažu da se obavezno pred svaku utakmicu pomoli. Kao i po završetku meča, što smo videli na terenu u Manili. 

Kada se pomene Aleksa, njegovi drugari kažu: otvoren, iskren i pravi prijatelj. Uvek dobro raspoložen i spreman da prihvati šalu na svoj račun. Ne smeta mu ni to što je tokom Mundobasketa dobio nadimak „pit-bul" jasne aluzije na njegov stil odbrane. 

Njegov saigrač iz Partizana Danilo Anđušić možda je to još slikovitije dočarao: „Baterija! Durasel - ne prazni se."

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Avramović, Ostoja Mijailović i Danilo Anđušić

ŽOCOVO "ALEKSAAAA"

Upravo su vera i molitve bile glavna uteha i saveznik u danima kada je zbog povreda morao da izostane sa terena. O ovim pehohovima često je govorio Željko Obradović. Sa trenerom crno-belih Avramović ima specifičan odnos, pa kad uradi nešto ishitreneo na terenu što Žoca izbaci iz takta da je povik "Alesaaaaa" ušlo među navijače ali među Avramoviževe saigrače koji su ga tokom Mundobasketa tako dozivali.

Avramović je uvek isticao podršku porodice koja je bila uz njega i kada je imao loše i teške dane. Pažnju medija posebno je privačalila atraktivna plavuša, nejgova supruga Teodora koja ga bori na svakoj utamici. 

Činjenice

Po ceo dan igra lopte, idol mu je Bodiroga 

Rođen 25. oktobra 1994. u Čačku

Ima starijeg brata kojem je obećao nov auto ali obećanje nije ispunio s obzirom na to da je Srbija poražena od Nemačke u finalu Mundobasketa

Sinoim za prikazanu hrabrost, odlučnost i pozitivni fanatizam u Manili upravo je Aleksa Avramović

U rodnom Čačku ga znaju svi, pričaju da je pre odlaska u inostrantsvo po ceo dan igrao lopte u školskom dovrištu ili hali 

Tokom karijere umeo je da protivnicima da po 40 poena u dahu

Tri godine je proveo u italijanskom Varezeu 

Sledeća stanica bila je Španija, gde je igrao za Unikahu 

Usledila je selidbu u Estudijanets na pozajmicu, a potom poziv da dođe u Partizan i sarađuje sa Željkom Obradovićem

Avramović je celu prošlu sezonu bio povređen i gledao je utakmice 

Todorić mu je donosio kesicu semenki i tako je pratio mečeve 

Dejan Bodiroga bio me je košarkaški uzor 

Da nije košraka bila bi nauka 

Zbog niskog rasta u srednjoj školi (do četvrte godine nije imao ni 180 centimetara) nameravao je da se posveti nauci i završi DIF. Međutim, ljubav prema košarci je pobedila. Naruku muje isšlo i to što je u adolescenciji izvukao (192 cm). odluka da se profesionalno posveti košarci očigledno je bila pun pogodak.

Tuga zbog pobede na Veliki petak

Srpski bek u redovima Partizana, Aleksa Avramović neizostavni je deo mašinerije Željka Obradovića. Oni su u poslednjem kolu Evroliginog regularnog dela, slavili u duelu sa grčkim Panatinaikosom:

- Iskreno, bilo mi je žao što smo igrali protiv Panatinaikosa na Veliki petak. Jer je to najtužniji dan u celokupnom hrišćanskom svetu. Teško je uskladiti radovanje i tu neku tugu i žalost sa verske strane. Ali, opet, napravili smo jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji Partizana.

Nigde bez plavuša, ona mu je najvatrenija podrška 

Žena koji važi za najlepšu među suprugama srpskih sportista najvaterniji je Aleksin navijač. Teodora Aleksu godinama prati na mečevima i bodri ga, a njihove zajedničke fotografije na kojima slave posle njegovih pobeda neretko osvanu na društvenim mrežama.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aleksa Avramović sa lepšom polovinom

Takođe, Aleksa na svom Instagramu rado pokazuje kako uživaju po inostranstvu, recimo, dok šetaju Marbeljom u Španiji, dok se sunčaju na plaži. Ipak, svdabu su napravili prošle godine u rodnom Čačaku. Teodorina venčanica bila je posebna tema o kojoj se mesicima govorilo i pisalo po medijima.

Pored lepote, koja je neosporna,  Teodora može da se pohvali i obrazovanje. Diplomirala je primenjene umetnosti i da se bavi dizajnom enterijera.

Zvezdin navijač u crno-belom dresu

Avramović je bio veliki navijač Zvezde, čak je bio na korak od toga da obuče dres crveno-belih. Kao što je "Republika" pisala, sve je bilo gotovo dogovreno i spremo za potpisavnje ali je tadašnji trener Dejan Radonjić odlučio da odustae od Alekse.

Republika

Foto: Starsport

Statusi Alekse Avramovića

Iako je posle toga otišao u Partizan, s kojim je potpisao ugovor, Aleksa se na početku karijere u Humskoj gotovo posvađao sa svima u porodici, zbog svog mišljenja prema večitom rivalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading