PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO ZLATNE BASKETAŠE! Poruka predsednika Srbije: Za zlato u Parizu po 200.000 evra!

Autor:

Sport

13.09.2023

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Basket reprezentacija Srbije 3x3 osvojila je zlatnu medalju na EP u Izraelu.

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO ZLATNE BASKETAŠE! Poruka predsednika Srbije: Za zlato u Parizu po 200.000 evra!

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u posetu mušku reprezentaciju Srbije u basketu 3x3.

Ekipa u sastavu Nemanja Barać, Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić i Marko Branković je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu, pobedivši u finalu reprezentaciju Litvanije rezultatom 22:20.

- Stvarno sam ponosan sam na momke i na Ždera koji nije ovde. Ponosan kao predsednik Srbije, ali i kao građanin. Ovi ljudi su naučili da donose medalju sa svakog takmičenja. I one su skoro uvek zlatne. Nisu zadovoljni kad nisu zlatne. Nadam se da možemo da uzmemo zlato u Parizu. Ovo je velika obeveza za sve njih i hvala svima koji rade sa momcima. Srećni smo što ih imamo, rekao sam im da će dobiti po 200.000 evra, svako od njih, ako stignu do zlata na Igrama. Na njima je da radom i ljubavlju prema sportu i Srbiji još jednom nas obraduju. Ja verujem da kod njih nema kiksa. Gledao sam utakmicu protiv Letonije, jeste to 21:18, ali se znalo da će da pobede. Sve su držali pod kontrolom - rekao je predsednik Vučić, obraćajući se zlatnim basketašima.

Potom se redom svima zahvalio:

- Od Majstorovića, Vasina, Baraća, Kojića, svih koji nam donose ove veličanstvene medalje. Ja sam gledao samo polufinale sa Letonijom, nažalost nisam mogao finale sa Litvanijom, ali ću da vratim, čuo sam da je bila teška utakmica - kaže Vučić.

Vučić je dodao da je nažalost gledao samo polufinale sa Letonijom, ali da će svakako vratiti da pogleda utakmicu sa Litvanijom.

- Imali smo razgovor pre nego što smo ušli ovde. Rekao sam im da očekujemo zlatne medalje iz Pariza i da ih očekuju nagrade za svakog od njih od 200.000 evra. Srećan sam što ih imamo. Ovako dominanta severni deo Srbije, iz Mačve, najveći deo njih je iz Vojvodine. Želim da im se zahvalim, a ono što je do nas uradićemo. Ja prosto ne verujem da njima ne može da se desi kiks - rekao je predsednik i pohvalio basketaše na odigranoj utakmici sa Letonijom.

Republika

Foto: printscreen

 

- Hvala i vašoj porodici što je istrpela sve napore. Srbija vam želi mnogo uspeha i mnogo sjajnih medalja i Srbija je ponosna na vas. Živela Srbija - kazao je predsednik.

Predsednik KSS Predrag Danilović zahvalio se na pomoći predsedniku i državi.

- Mnogo nam pomažu, kome se to ne sviđa... Momci se mnogo odriću i siguran sam da mogu da urade velike stvari - istakao je Danilović.

Kapiten Dejan Majstorović se zahvalio predsedniku Vučiću na izdvojenom vremenu i podršci.

- Privilegija je igrati za Srbiju! Nadam se da sve ljude činimo ponosnim. Nadam se da se vidimo ovde posle OI - jasan je Majstorović.

Predsednik je na poklon dobio i loptu sa potpisima igrača.

- Hvala. Gledao sam posle Olimpijade kako je Majstorović bio dočekan kući i hvala vam na trudu. Ovo je za mene divan poklon. Nadam se da ću dobiti poklon i nakon ovih Olimpijskih igara - zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SAHISTA I FILOZOF

13.09.2023 15:21

VUCIC OBECAO VECI IZNOS JER ZNA DA AMERIKANCI UZIMAJU ZLATO.