GROBARI PONOVO SLAVE! Partizan IZREŠETAO moćni CSKA! Crno-beli OSVOJILI turnir u Banjaluci!

Autor:

Sport

10.09.2023

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su u finalu turnira u Banjaluci pobedili moskovski CSKA rezultatom 74:54 (20:19, 13:7, 22:17, 19:11) i osvojili pobednički pehar.

GROBARI PONOVO SLAVE! Partizan IZREŠETAO moćni CSKA! Crno-beli OSVOJILI turnir u Banjaluci!

Foto: KK Partizan

Turnir se održavao povodom 50 godina postojanja Igokee, protekao je u domicanciji šampiona AdmiralBet ABA lige, koji je deklasirao u borbi za trofej višestrukog šampiona Evrope, očitavši mu pravu bukvicu!

Crno-beli su na putu do borbe za pehar pobedili izraelski Hapoel Jerusalim, a potom i Turk Telekom, da bi u finalu pružili najbolju partiju protiv slavnih "armejaca", koji nisu imali nikakve šanse.

Obradovićevi izabranici su posle tvrdog prvog poluvremena gde se najviše istakao Alen Smailagić, zaigrao znatno bolje i efikasnije. CSKA nije bio u stanju da parira raspoloženim crno-belima, koji su ostvarili veoma ubedljivu pobedu.

Kada su u pitanju dešavanja na terenu, Partizan je tokom prvog dela imao najveću prednost od sedam poena (33:26), ali su Rusi u nastavku istopili minus i prišli na samo pola koša prednosti 40:39.

Do polovine treće četvrtine, Beograđani su dali samo dva poena, a onda je krenula rapsodija i serija, koja je dovela do ubedljivih +12 (55:43). 

Kako je meč tekao, rasla je i prednost crno-belih, te je na kraju narasla i na maksimalnih 20 koševa viška.

Što se tiče igračkog kadra, narednih dana ekipi će se priključiti Aleksa Avramović, jedan od najboljih u reprezentaciji Srbije na završenom Svetskom prvenstvu, dok najtrofejniji evropski trener u ovom meču nije uvodio u igru Tristana Vukčevića.

Partizan prvu pripremnu utakmicu u Beogradu igra u sredu protiv Fuenlabrade, ali na otvorenom stadionu Tašmajdan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading