KAKAV BLAM FIBA! Izabran NAJBOLJI selektor Mundobasketa! Nije Pešić, a ni Herbert! ŠOKIRAĆETE se o kome se radi!

Autor:

Sport

10.09.2023

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagrada otišla u ruke selektora Letonije.

KAKAV BLAM FIBA! Izabran NAJBOLJI selektor Mundobasketa! Nije Pešić, a ni Herbert! ŠOKIRAĆETE se o kome se radi!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Spuštena je zavesa na Svetsko prvenstvo u Manili, a titula, prva u istoriji tamošnje košarke, otišla je u ruke selekcije Nemačke.

Košarkaši Srbije morali su da se zadovolje srebrnom medaljom, koja je ostala upisana kao istorijska, budući da smo pretekli SAD na listi reprezentacija sa najviše osvojenih odličja.

Iako su do same završnice svoje ekipe predvodili Svetislav Pešić i Gordon Herbert nisu zaslužili, po FIBA, da dobiju priznanje za najboljeg trenera Mundobasketa.

Novi blam svetske kuće košarke, posle onog da dodeli finale da sude Meksikanac i Portorikanac, koji su očajno odradili svoj deo posla, desio se prilikom dodele nagrade za najuspešnijeg stručnjaka.

 

 

Po FIBA to je zaslužio selektor Letonije, Luki Banki, koji je sa svojom selekcijom napravio fenomenalan rezultat i doveo ekipu do četvrtfinala. Eliminisani su od kasnijeg osvajača Nemačke.

Podsetimo, Letonija je u grupi izbacila Francusku sa turnira, a potom je u drugoj fazi Banki sa svojim izabranicima eliminisao i sada već bivšeg šampiona Španiju.

Luka Banki je sa letonskom reprezentacijom osvojio 5. mesto pobedama protiv Litvanije i Italije, čime je i sam Italijan zaslužio ovo laskavo priznanje.

Ipak, nagrade se obično dodeljuju pobednicima ili finalistima, pa je FIBA i ovog puta zakazala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading