ŠOKANTNA ODLUKA MEDIJA: Bez prenosa reprezentacije na televiziji!

Autor:

Sport

10.09.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani nacije u šoku.

ŠOKANTNA ODLUKA MEDIJA: Bez prenosa reprezentacije na televiziji!

Foto: Starsport

Košarkaške reprezentacije Srbije i Nemačke sastaju se danas, od 14:40, u finalnom duelu Svetskog prvenstva u Manili.

Iako možda mnogi nisu očekivali ovakav meč za zlato, "orlovi" i "panceri" su odigrali izvrstan turnir i sa razlogom se nalaze u velikom finalu.

I dok u Srbiji vlada "hajp" zbog finala, ne može se isto to reći i za Nemačku, pošto u toj državi nacionalna televizija do sada nije prenosila mečeve svoje selekcije na Mundobasketu.

Tim problemom se bavio i "Zidojče Cajtung". U tekstu se ocenjuje da je finale „najveća utakmica u istoriji nemačke košarke“. I konačno će ta utakmica biti prenošena na televiziji, na drugom kanalu javnog servisa ZDF-u.

Do sada su, naime, Nemci mogli da prate prvenstvo samo na servisu Magenta koji pripada nemačkom Telekomu, a može se pratiti onlajn. Magenta je i javnim i privatnim televizijama nudila da im proda prava za eliminacione utakmice, ali oni nisu želelei da prenose te duele. To je, podseća Zidojče, živciralo i predsednika košarkaškog saveza Inga Vajsa koji je kritikovao televizije jer ignorišu košarku.

- Polufinale je svakako bilo najbolja reklama za ovu uzbudljivu igru sa loptom, u kojoj su se dva briljantna rivala sudarila na najvišem nivou, ne mareći previše za taktičke začkoljice - piše u ovom listu.

U Srbiji vrlo često ljudi znaju da se žale na kvalitet sportskog programa i na to što ga vrlo često nema na RTS-u. Pa, ipak, u Nemačkoj sve do finala reprezentaciju nisu ni mogli da gledaju na malim ekranima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading