FIBA ODREDILA ARBITRE ZA FINALE: Evo ko sudi Srbiji u istorijskom meču!

Autor:

Sport

10.09.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo dvojica dolaze iz ne baš poznatih košarkaških država.

FIBA ODREDILA ARBITRE ZA FINALE: Evo ko sudi Srbiji u istorijskom meču!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije igra danas, od 14:40, finale Svetskog prvenstva u Manili, a rival će nam biti selekcija Nemačke.

Dugo se čekala odluka FIBA, a krovna košarkaška organizacija je konačno objavila imena sudija koji će biti odgovorni za deljenje pravde na ovom velikom događaju.

Tri sudije koje će voditi ovu ključnu utakmicu su Roberto Vaskes iz Portorika, Omar Bermudes iz Meksika i Gatis Salins iz Letonije. 

Roberto Vaskes, iskusni sudija iz Portorika, imao je priliku da sudi nekim od najuzbudljivijih mečeva ovog turnira. Neki od njegovih prethodnih suđenja uključuju utakmice kao što su Brazil - Španija, Španija - Letonija i Kanada - Slovenija. 

Omar Bermudes, sudija iz Meksika, već je sudio meč Srbije tokom ovog prvenstva, tačnije četvrtfinalni okršaj protiv Litvanije. Takođe, zanimljivo je napomenuti da je sudija Bermudes već imao priliku da sudi čak četiri puta Nemačkoj, što može dodatno uticati na dinamiku meča.

Gatis Salins, sudija iz Letonije, do sada je sudio samo jedan meč reprezentaciji Srbije, i to protiv Dominikanske Republike. Međutim, takođe je sudio Nemačkoj u meču protiv Sjedinjenih Američkih Država. 

Jedino čemu se nadamo je da sudije neće biti u centru pažnje spektakla u Manili. Pre finala, Amerika i Kanada igraju meč za bronzu, a taj duel je na programu od 10:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading