UMESTO DEMOLIRANJA - NEVIĐENA DRAMA! Partizan GAZIO Turke, pa SPASAVAO pobedu!

Autor:

Sport

09.09.2023

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su savladali Turk Telekom rezultatom 75:71, u drugom kolu turnira na proslavi 50 godina Igokee.

UMESTO DEMOLIRANJA - NEVIĐENA DRAMA! Partizan GAZIO Turke, pa SPASAVAO pobedu!

Foto: twitter.com/KK Partizan

Nastavlja Partizan tamo gde je stao na kraju prethodne sezone - sa pobedama! Posle Hapoela (86:81) na startu Internacionalnog turnira povodom proslave 50 godina kluba iz Laktaša, izabranici Željka Obradovića upisali su i drugi uspeh.

Ovog puta znatno teže protiv Turk Telekoma koji je samo u prvoj četvrtini tri puta bio u vođstvu (8:9, 8:11, 11:13), ali je na kraju i pored gubitka od 19 razlike, u poslednjem delu napravio neviđenu dramu, pa je Partizan spasavao trijumf!

Od trenutka kada je počeo da vodi, krenula je i dominacija regionalnog šampiona, koji je već do kraja uvodne deonice preokrenuo rezultat u svoju korist i još tada stekao dvocifrenu prednost od 25:15.

Kako je tekao drugi kvartal, rasla je i prednost Obradovićeve ekipe. Razigrali su se Anđušić, Smailagić, Naneli, Vukčević i četa Nenada Čanka više nije imala nikakve šanse da se suprostavi crno-belima, koji su na veliki odmor otišli vođstvom od 16 koševa viška (44:28).

 

 

Nastavak meča je trebalo da predstavlja stvar rutine. Išao je plus Partizana i do maksimalnih 19 razlike (51:32), pa je "parni valjak" u poslednjih deset minuta ušao s prednošću 62:49.

 

 

Ipak, turski predstavnik je u poslednjem kvartalu uspeo da napravi dramu niotkuda, smanjivši zaostatak samo na četiri koša minusa (67:63). Usledio je tajm-aut Obradovića, posle kojeg je Turk Telekom prišao još više (69:66), ali su Beograđani odbili ovaj nalet i poenima Jaramaza sa slobodnih bacanja povećali na 71:66.

Zatražio je Čanak potom tajm-aut, da bi zatim Turk Telekom poentirao preko Sajbira i opet se približio (71:68). Na sreću grobara, Naneli je odlično uposlio Anđušića, koji je flouterom završio akciju i novim poenima overio drugi trijumf Partizana. Ni trojka Tajrona Valasa na kraju nije bila od pomoći Turcima, samo su ublažili poraz.

Osim Partizana, Hapoela i Turk Telekoma, koji su u istoj grupi, na turniru, u drugoj grupi, takmiče se CSKA iz Moskve, još jedan turski predstavnik Galatasaraj i domaćin Igokea.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Tristan Vukčević sa 15 koševa, a po 13 poena su ubacili Alen Smailagić i Danilo Anđušić.

Što se tiče poraženog tima, bolji od ostalih bio je Inoh sa 14 poena, dok je Ulubaj dodao četiri koša manje.

Ovom pobedom, klub iz Humske se plasirao u finale i boriće se za pobednički pehar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading