SRBIJA IDE PO ZLATO: IZVINITE ŠAMPIONI! NATERALI ste nas DA VERUJEMO!

Autor:

Sport

09.09.2023

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi za jednog, jedan za svi!

SRBIJA IDE PO ZLATO: IZVINITE ŠAMPIONI! NATERALI ste nas DA VERUJEMO!

Foto: Starsport

Napisano na tabli-učinjeno! Košarkaška reprezentacija Srbije je finalista Svetskog prvenstva, a ovo je nešto o čemu su svi maštali, ali samo oni koji poznaju "ratnički" gen ovih momaka su očekivali. Ono što je bitnije od svakog uspeha je to da su oni stvarno tim...ma TIMČINA! Dišu jedan za drugog, a zajedništvo se vidi na svakom koraku.

Skupili su se izabranici Svetislava Pešića u hotelu "Crown plaza" nakon što je dan pre postalo jasno da će biti lišeni pomoći Nikole Jokića, Vasilija Micića i Nikole Kalinića.

Atmosfera je i tada bila dobra, svi su bili nasmejani, ali oprezni i nisu hteli da obećaju mnogo.

Stali su pred okupljene medije i rekli da su došli spremni da se časno bore za grb na grudima, a već tada moralo je da bude svima jasno.

Svi kolektivno ovim momcima dugujemo veliko izvinjenje. Bavili smo se onima koji nisu prisutni, nismo verovali u "starog vuka" Svetislava Pešića koji je dokazani šampion, a na licima igrača se videlo da im to ne prija.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović

 

Rađeno je u tišini, bez pompe, prisustva medija i postavljanja snimaka na društvene mreže. Sve od prvog dana priprema je bilo "old skul" , a moderno je bilo samo shvatanje košarke.

Pripremene utakmice su došle, a Srbija je izgledala dobro. Pobeđena je Grčka na Akropolis kupu, izgubilo se od Italije i opet su utisci bili podeljeni.

Ni demoliranje rivala iz grupe Portorika u poslednjem meču u Beogradu nije bilo dovoljno da sanjamo lude snove. Otišlo se u Kinu na turnir, ostvarene su pobede protiv domaćina i Brazila, ali se opet pričalo o nedostatku tečnosti u igri.

Plejmejker nedostaje, kako ćemo protiv ozbiljnijih ekipa i tako u nedogled.

Došlo je ono pravo, pobeđena je Kina, Portoriko, Južni Sudan, a onda se desila ponovo "prokleta" Italija.

Vodili su momci 16 razlike, imali sve u svojim rukama i na kraju izgubili.

Ovo je bilo dovoljno dežurnim pljuvačima da se slade i da kažu opet kako će nas svaka bolja reprezentacija odučiti od košarke.

Litvanci su šokirali svet pobedivši Ameriku i tako izabrali nas u četvrtfinalu, a kako su samo pogrešili.

Pokazala je Srbija sve ono što se videlo ispod površine, a čuvano je za "pravo vreme". Atomska košarka, granitna odbrana, brza tranzicija, skok, borba, zajedništvo.

Potučeni su Litvanci do nogu, a isto je prošla i Kanada u polufinalu.

Ostao je još meč protiv Nemačke, a kako god da završi moramo biti ponosni.

Nakon velikog peha koji je zadesio Borišu Simanića i njegov gubitak bubrega, ovo više nije bilo samo oko košarke. Momci su dokazali da su porodica, a njihove suze dok pričaju o povređenom drugu su rasplakale sve koji imaju i malo empatije.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Svetislav Pešić

 

Vreme je da uživaju u finalu. Sve što treba, već su dokazali. Oni su besmrtni, kako god završilo.

Ispraćeni su bez očekivanja, a kući se vraćaju sa medaljom oko vrata. Kako god da sija ponosni smo, ali se nećemo žaliti ukoliko bude zlatna!

Svi za jednog, jedan za svi! Srbija vas čeka!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading