SRBIJA ĆE BITI POKRADENA KAO SLOVENIJA: Selektor Kanade otvoreno o pomoći sudija

Autor:

Sport

07.09.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka se žale na suđenje u polufinalu, ne zanima me, poručio je Đordi Fernandez.

SRBIJA ĆE BITI POKRADENA KAO SLOVENIJA: Selektor Kanade otvoreno o pomoći sudija

Foto: FIBA

Đordi Fernandez

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaće se sutra sa Kanadom u polufinalu Mundobasketa. Severnoamerička selekcija je do duela s "orlovima" došla posle velike borbe protiv Slovenije (100:89) u meču posle kojeg su se Luka Dončić i saigrači žalili da su pokradeni.

Nije mali broj onih koji smatraju da su naši naredni rivali pogurani jer svi žele da gledaju finale SAD-Kanada, pa ako bude trebalo očekuju da će arbitri umešati prste i protiv Srbije. Međutim, selektora Kanade Đordija Fernandeza uopšte ne zanimaju izabranici Svetislava Pešića, niti šta bi oni imali da kažu na terenu i posle meča.

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

- Ne znam šta će Srbija uraditi i ne zanima me. Ako se budu žalili, neka se žale, mi moramo da igramo našu igru. Moramo da ostanemo smireni i da kontrolišemo samo što je do nas. Protiv Slovenije smo uradili sjajan posao defanzivno kao tim. Srbija će nam biti najteži rival do sada jer je polufinale, jer su vođeni od strane sjajnog trenera i jer su grupa momaka koja igra zajedno i imaju više FIBA iskustva od nas - rekao je Fernandez.

On je konstatovao da je Srbija jedan od najboljih defanzivnih timova koji tera protivnika na dosta izgubljenih lopti. Kada je u pitanju naš napad on je očekivano izdvojio NBA asa Bogdana Bogdanovića.

- On je veoma dobar šuter, uopšteno košarkaš. Može da igra pik-en-rol, zatim da poentira na različite načine, veoma aktivan, biće to težak zadatak. Međutim, imamo momke koji mogu da ga čuvaju, ne jednog, nego više njih. Branićemo ga kao tim, znamo da je Srbija veoma dobar tim i biće to odličan izazov za nas - dodao je selektor Kanade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading