"SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVI" I PECANJE RIBE U PIROTU: Svetislav Pešić briljira na Mundobasketu

Autor:

Sport

07.09.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije izjavama "bez zdravog razuma" često nasmejao, ali i šokirao javnost.

"SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVI" I PECANJE RIBE U PIROTU: Svetislav Pešić briljira na Mundobasketu

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Pre Mundobasketa "oni dadu koš a vi skidate gaće", a posle pobede nad Litvanijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva "Svi za jednog, jedan za SVI". Selektora košarkaša Srbije Svetislava Pešića mnogi su osporavali pred planetarnu smotru, pa i tokom nje, a kulminacija je dostignuta posle neuspeha protiv Italije uz tvrdnje da je mator i da ne zna šta radi.

Republika

Foto: printscreen/SportKlub

 

Posebno su zasmetale njegove izjave pre i posle mečeva koje često nemaju veze sa košarkom, a po mišljenju mnogih ni za zdravom logikom. Upravo je poruka na tabli u svlačionici "Svi za jednog, jedan za SVI" posle obezbeđivanja polufinala sa Kanadom postala hit. Prvo zbog nepismenosti "jednog Piroćanca bez padeža", a onda i zbog aludiranja na Tri musketara. Pomenuo je Pešić svoj grad u šali i u opširnoj izjavi posle poraza od Italije, mada tada nikome nije bilo do smeha.

Foto: fiba.com

Italija ponovo bila bolja od Srbije

- Kad ja nešto kaže onda će reći eno onaj iz Pirota treba da nauči da priča srpskohrvatskim jezikom, pravilnim. Da se ne vadi, nego da ide da peca ribe. A ne zna da ja stvarno uživam u ribama, i u i ženskim i ovim. I volim ribu da pojedem. A da pecam, to nikad neću da radim, za mene ima ko to da radi - briljirao je Pešić.

Nije mogao Kari da tokom Mundijala ne spomene Nikolu Jokića, koji je okrenuo leđa Srbiji i umesto na Mundijalu odlučio da bude na trkama svojih konja u Srbiji. Međutim, selektor nije bio besan na centra Denvera, već ga je čak i citirao pred važan meč protiv Dominikanske Republike.

- Mnogo je bolje kad se pobedi nego kad se izgubi. Lepo nam je prošle godine naš igrač Nikola Jokić, najbolji igrač na svetu, rekao "U Srbiji se samo gledaju rezultati, ne igra se igra. Vole se rezultati, ne voli se košarka". I u pravu je - kazao je Pešić.

Republika

Foto: Starsport

Pešić citirao "izdajnika" Jokića

Kada je LItvanija dobila Ameriku i stala Srbiji na crtu selektor je šokirao izjavnom da duel potencijalnih rivala nije ni gledao jer ga ne zanima.

- Nismo ni gledali tu utakmicu. Sposobnost dobre ekipe jeste da sakrije mane i istakne prednosti. To ćemo mi probati da uradimo. I oni imaju slabosti, nema perfektnih. Treba ih otkriti i napasti - bio je izričit Pešić.

Foto: fiba.com

Razbili smo Litvance na neviđeno

I pre toga je selektor imao bisere. Meč sa Južnim Sudanom je najavio kao da igramo protiv Amerike ili Kanade, uz napomenu da afrikanci imaju granitnu odbranu. Srbija im je spakovala 115 poena.

- Pokazali su najbolju odbranu uz tim Kanade. Južni Sudan ima školovane igrače. Radi se o jednoj ozbiljnoj ekipi, visoki su jaki - govorio je tada Pešić.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan protiv Južnog Sudana

Međutim, "lupao kao senilni starac" ili ne, tek Kari je "orlove" doveo do polufinala protiv Kanade, a njegove izjave će postati antologijske. Pogotovo ako se naša zemlja okiti zlatom kao u Indijanapolisu 2002. pod njegovim vođstvom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Srbin

09.09.2023 20:19

Čovek je izuzetan trener, tačnije istinski ekspert. Samo budale mogu sebi da dozvole da se spadaju sa ekspertima. A u Srbiji su godinama budale u vecini.