NBA SUPERSTAR, "LOŠ MOMAK" I GOMILA RADNIKA: Evo ko čeka Srbiju u borbi za FINALE!

Autor:

Sport

06.09.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paklen posao je pred izabranicima Svetislava Pešića.

NBA SUPERSTAR, "LOŠ MOMAK" I GOMILA RADNIKA: Evo ko čeka Srbiju u borbi za FINALE!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Kanade

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Kanade, u petak od 10:45, u polufinalu Svetskog prvenstva.

Srbija je do ovog meča došla nakon pobede protiv Litvanije u četvrtfinalu, rezultatom 87:68, dok su Kanađani savladali Slovence sa 100:89 i tako sebi obezbedili mesto u prvom polufinalu u istoriji ove zemlje.

Jasno je odmah, ako se slušaju i kladionice, da je Kanada favorit na ovom meču, ali da Srbija ima čemu da se nada. 

Izabranici Đordija Fernandeza su autoritativno počeli prvenstvo, pobedili su Francusku sa ogromnih 30 razlike na otvaranju šampionata (95:65), a zatim je usledio lakši trening protiv Libana.

Prve veće probleme su imali u trećem kolu grupe H, kada su igrali sa Letoncima. Baltička selekcija se držala u životu, imala je i prednost u prvom poluvremenu, ali je u finišu pala, pa su Kanađani sa 101:75 stigli do treće pobede u grupi.

Na startu grupe L je usledio "hladan tuš". Brazil je napravio senzaciju, sa 69:65 je pobedio našeg sledećeg rivala, iako je Kanada imala dvocifrenu prednost krajem treće deonice. Posle tog susreta, Kanađane je čekao meč sa Španijom, a samo pobednik je dobijao šansu da igra u četvrtfinalu.

Imao je aktuelni šampion sveta dvocifrenu prednost početkom poslednje deonice, ali se naš predstojeći protivnik vratio u meč, a zatim slavio sa 88:85 u penal završnici, pa je tako i obezbedio meč sa Slovencima, a kasnije protiv  i polufinale Mundobasketa.

Jasno je da je prva zvezda tima Šai Gildžus Aleksander. Košarkaš Oklahome je jedan od najboljih igrača NBA lige, nosilac je ove selekcije, a igra uglavnom od njega zavisi. On je glavni strelac (25 poena po meču), a takođe je i najbolji asistent sa pet uspešnih dodavanja. Na to, ima i preko sedam skokova, što ga čini najuspešnijim i u toj statističkoj kategoriji. Popularni SGA sve radi na terenu, ima sjajan šut sa poludistance, a ako mu treba naći manu, to je verovatno šut za tri poena. Nema sumnje, ključ će biti zaustaviti njega.

Tu je i Dilon Bruks, košarkaš koji u NBA ligi ima status "lošeg momka". Jedan je od najboljih defanzivaca na prvenstvu, odlično je čuvao Luku Dončića, voli da provocira, a od starta će, bez ikakve sumnje, biti na Bogdanu Bogdanoviću. Moraće Bogdan hladne glave u taj meč, ne sme da Bruksu dozvoli da ga isprovocira, a onda je sve moguće.

Tu je i Ar Džej Beret, zvezda Njujork Niksa. Ima na prvenstvu gotovo 15 poena po meču, uz preko pet skokova, ne libi se da šutne, moraće Srbija i na njega da obrati pažnju.

Tu je još nekoliko igrača zadatka. Lu Dort radi nešto slično kao Bruks, Keli Olinik je "pametniji" deo ove ekipe, neko ko sve povezuje, a Nikel Aleksander Voker je vrlo dobar šuter, koji će čekati povratne lopte. Tu je i Dvajt Pauel, centar Dalasa, koji se ne libi da preuzme protivničke bekove, a epizodnu ulogu imaju i Melvin Edžim, odnosno Kajl Aleksander.

Nema dileme, Kanada je odličan tim, ali je pokazala na ovom turniru da je sklona crnim minutama, koje će naš tim morati da iskoristi, ukoliko želi plasman u finale.

Podsetimo, meč je na programu u petak, od 10:45, a igra se u "Mall of Asia" areni, u Manili. Od 14:40 istog dana je na programu i drugi polufinalni par, a njega čine Amerika i Nemačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading