SRBIJU VODI JEDAN OD NAJBOLJIH TRENERA SVIH VREMENA: Selektor Kanade biranim rečima o selektoru Pešiću!

Autor:

Sport

06.09.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne reči od predvodnika našeg sledećeg rivala.

SRBIJU VODI JEDAN OD NAJBOLJIH TRENERA SVIH VREMENA: Selektor Kanade biranim rečima o selektoru Pešiću!

Foto: FIBA

Đordi Fernandez

Košarkaška reprezentacija Kanade savladala je selekciju Slovenije sa 100:89, u poslednjem četvrtfinalnom meču na ovogodišnjem Mundobasketu.

Pobedom nad Slovencima, Kanada je poslala Srbiju na Olimpijske igre, a takođe je sebi obezbedila polufinale, gde će igrati upravo sa "orlovima".

Pred meč sa našom selekcijom se oglasio Đordi Fernandez, selektor Kanade.

- Istoriju smo ispisali, ovo je prvi put da je Kanada u polufinalu SP, velika stvar ... Borili smo se na visokom nivou, počele su i naše kontre iz dobre odbrane - rekao je Fernandez.

Zatim je pričao o Srbiji, a ističe da našu selekciju vodi jedan od najboljih evropskih trenera u istoriji.

Vodi ih jedan od najboljih evropskih trenera u istoriji, kada sam bio mali osvojio je Evroligu sa Barselonom. Sjajan trener, odlični igrači koji imaju mnogo iskustva u FIBA košarci koje mi nemamo, ali ga polako stičemo. Verujem da ćemo protiv Srbije biti bolji nego što smo bili na ovoj utakmici.

Jedan od igrača odluke je bio Dilon Bruks, koji je odigrao sjajno, ali je isključen u finišu meča.

Mora da bude bolji, ne sme da bude isključen... Mislim da je jedan od najboljih defanzivaca na ovom turniru, ovo je bila njegova odbrambena klinika - pritisak po celom terenu, stalno na ruci. I ko to ne voli, ne voli košarku.

Za kraj, istakao je da je svaki član njegovom tima imao ulogu u pobedi.

Svi vide poene Šeja, ali je bio najbolji i skakač sa 10 uhvaćenih lopti, on je organizator naše igre, i dominirao je i po poenima, ofanzivnim skokovima, i donosi nam mnogo više od tih poena. Svako ima svoju ulogu u ovoj ekipi, Bruks je odigrao na najvišem nivou, i Beret, i Keli... - zaključio je Fernandez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading