SRBIJI OLAKŠAN PUT DO ČETVRTFINALA: Sad je sve poznato u nastavku borbe ka medalji na SP

Autor:

Sport

30.08.2023

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijevi puleni u I grupi igraju protiv Italije i Dominikanske Republike, a sada se priključio i Portoriko.

SRBIJI OLAKŠAN PUT DO ČETVRTFINALA: Sad je sve poznato u nastavku borbe ka medalji na SP

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaši Srbije savladali su Južni Sudan sa 113:85 i sa sve tri pobede i maksimalnih šest prenetih bodova prošli u drugu fazu Svetskog prvenstva. Izabranici Svetislava Pešića igraće u I grupi još dva meča, protiv Italije u petak i Dominikanske Republike u nedelju, a sada je poznat poslednji član I grupe.

To je reprezentacija Portorika, koja je bez većih problema savladala Kinu sa 107:89. Izabranici Aleksandra Đorđevića su tek na trenutke pružali dostojan otpor selekciji iz Kariba, ali nedovoljno da slave. To znači da će Portorikanci dalje sa pet prenetih bodova, koliko je prenela i Italija, dok su Dominikanci preneli svih šest bodova kao i "orlovi".

Republika

Foto: FIBA

 

Na taj način olakšan je put Srbiji ka četvrtfinalu, ali i prvom mestu I grupe sa kojeg bi najverovatnije izbegli Amerikance odmah u četvrtfinalu, odnosno sve do finala. Naime, Portoriko je mnogo ozbiljnija reprezentacija od Kine, što je i dokazala na parketu, ali i Južnog Sudana, pa će imati svoju šansu da eventualno pobedom nad Dominikanom ili Italijom olakšaju put našim momcima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading