TURCI PORAŽENI KOD KUĆE: Hrvatska SANJA Olimpijske igre!

Autor:

Sport

20.08.2023

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobar turnir Hrvata.

TURCI PORAŽENI KOD KUĆE: Hrvatska SANJA Olimpijske igre!

Foto: Starsport

Šarić i Hezonja

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je u Istanbulu selekciju Turske rezultatom 84:71 i tako nastavila san o Olimpijskim igrama.

Pretkvalifikacioni turnir u Istanbulu je osvojen od strane komšija, dok Turska može da kaže da su je eks YU države koštale plasmana u Pariz, jer su prethodno izgubili od Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket.

 

 

Mnogo bolje je Hrvatska ušla u meč, već u prvom poluvremenu su došli do ogromnih +19, a do kraja su rutinski priveli meč kraju.

Hrvatsku je predvodio Dario Šarić sa 22 poena i 11 skokova, a pratio ga je Mario Hezonja sa 16 poena, dok je Džejlen Smit imao 14.

U poraženom sastavu Furkan Korkmaz je imao 19 poena, Šehmus Hazer je dodao 16, a Alperen Šengun 12.

Hrvatska je pokazala da se izdigla iz neuspeha i da im košarka nije u tolikom padu, jer su u poslednje vreme imali niz loših rezultata, a njihov najveći "dželat" je reprezentacija Finske koja ih je izbacila na Evropskom prvenstvu, a i u kvalifikacijama za Mundobasket.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading