OGLASIO SE KAMINSKI: "Uzbuđen sam, ne mogu da dočekam da igram pred grobarima!"

Autor:

Sport

18.08.2023

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasna poruka najnovijeg košarkaša crno-belih.

OGLASIO SE KAMINSKI: "Uzbuđen sam, ne mogu da dočekam da igram pred grobarima!"

Foto: Tanjug/AP

Frenk Kaminski, doskorašnji NBA košarkaš, stigao je u četvrtak u Partizan i tako postao četvrto pojačanje crno-belih u narednoj sezoni, svakako najzvučnije od svih.

Amerikanac, koji ima srpske korene, igrao je više od osam godina u NBA ligi, gde je beležio, za evropske standarde, gotovo nerealne cifre, pa nema sumnje da se radi o verovatno najvećem pojačanju u istoriji kluba, ili makar u 21. veku.

Sada je, po potpisivanju jednogodišnjeg ugovora sa "parnim valjkom", Kaminski dao izjavu za zvaničan sajt kluba.

Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podšrka navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima.

Ističe da je njegova porodica bliska sa srpskom zajednicom iz Ilinoisa.

- Moja porodica je još uvek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to.

Bogdanović mu je pomogao da donese odluku o tome gde će nastaviti karijeru.

- Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora.

Za kraj, istakao je da jedva čeka da zaigra pred navijačima Partizana.

Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima.

Podsetimo, pre Frenka Kaminskog, redove Partizana su pojačali i Pi Džej Doužer, kao i Mateuš Ponitka i Ognjen Jaramaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading