KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Partizan doveo NAJVEĆE POJAČANJE u istoriji kluba!

Autor:

Sport

18.08.2023

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makar kada se gleda učinak u najjačoj ligi sveta, niko mu nije ni ravan.

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Partizan doveo NAJVEĆE POJAČANJE u istoriji kluba!

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Frenk Kaminski, doskorašnji NBA košarkaš, stigao je u četvrtak u Partizan i tako postao četvrto pojačanje crno-belih u narednoj sezoni, svakako najzvučnije od svih.

Amerikanac, koji ima srpske korene, igrao je više od osam godina u NBA ligi, gde je beležio, za evropske standarde, gotovo nerealne cifre, pa nema sumnje da se radi o verovatno najvećem pojačanju u istoriji kluba, ili makar u 21. veku.

Frenk je rođen 1993. godine u Ilinoisu. Kao srednjoškolac je učestvovao na turnirima koje organizuje najstarije srpsko društvo u Americi "Srpski narodni savez", a bio je i član ekipe "Srpski orlovi".

Koledž karijera je još impresivnija, a Kaminski je sa Viskonsinom igrao i finale NCAA prvenstva, gde je njegova ekipa zastavljena od Djuka.

Ipak, gotovo 19 poena po meču u izlaznoj godini su omogućila Kaminskom da bude izabran kao deveti pik na draftu 2015. godine, od strane Šarlota, a zatim su usledile plodonosne godine u NBA ligi.

Kaminski je igrao za Šarlot, Finiks, Atlantu i Hjuston, a Partizan će mu biti prvi klub van Amerike. U sezonama 2016/17, odnosno 2017/18, novi igrač crno-belih je beležio preko 11 poena po meču, a gotovo isti učinak je imao i pre dve sezone, kada je upisivao 10.6 poena po meču.

Nema šta, impresivne brojke, a u karijeri je u proseku, na preko 400 odigranih utakmica, beležio oko devet poena, uz četiri skoka, brojke sa kojima jako malo igrača na Starom kontinentu može da se pohvali.

Nakon Pi Džej Doužera, kao i Mateuša Ponitke i Ognjena Jaramaza, Partizan je doveo još jedno moćno pojačanje, a kada se uzme u obzir da crno-beli nisu završili sa domaćim igračima, kao i na to ko je ostao u Beogradu, čini se da nema dileme da će Partizan biti jedan od najjačih, ali i definitivno najskupljih timova u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Filip

19.08.2023 19:34

JOS DVA IGRACA I TO JE TO