NOVA KOŠARKAŠKA SILA: Bahami su HIT!

Autor:

Sport

17.08.2023

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarka piše romane.

NOVA KOŠARKAŠKA SILA: Bahami su HIT!

Foto: Tanjug/AP

Bahami su mala ostvrska država poznata pre svega po kristalno čistom moru, peskovitim plažama, rajskoj prirodi i turizmu od kog stanovništvo živi.

Sa nešto preko 350.000 stanovnika nikada ne bi pomislili da ova zemlja može da napravi značajniji rezultat u nekom globalnom sportu.

Poznati su sprinteri iz ove male rajske države, a Stiven Gardiner im je doneo zlato na 400m na Olimpijskim igrama održanim u Tokiju. Potvrdu dominacije na 400m im je omogućila Šona Miler koja je isto uradila u ženskoj konkurenciji.

Ono u čemu sportisti sa Bahama nikada nisu imali uspeha su kolektivni sportovi, ali košarkaška reprezentacija je na putu da to promeni.

Predvođeni NBA zvezdama Deandreom Ejtonom, Badijem Hildom i Erikom Gordonom plasirali su se u polufinale pretkvalifikacionog Olimpijskog turnira, a na tom putu su savladali i veliku Argentinu rezultatom 101:89.

 

 

Centar Finiks Sansa je dominirao u ovoj utakmici sa 22 poena i 10 skokova, a pratio ga je i Gordon sa 24 poena.

Bivši plejmejker Crvene zvezde Meridianbet Fakundo Kampaco nije mogao da pomogne svom timu koji je doživeo pravu bruku.

FIBA ima čudna pravila, tako je dozvoljeno Eriku Gordonu da nastupa za Bahame koji se vode kao zemlja u razvoju, iako je nastupao za selekciju SAD.

Ostaje da se vidi da li će ova simpatična reprezentacija obezbediti vizu za Pariz 2024. godine i tako ostvariti najveći uspeh u istoriji njihove košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Penzioner

18.08.2023 23:54

Njihovi asovi su i patriote za razliku od nekih!