SLEDEĆI SU JOKIĆ I DONČIĆ: Novicki i Gasol u KUĆI SLAVNIH!

Autor:

Sport

13.08.2023

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveće moguće priznanje od NBA lige.

SLEDEĆI SU JOKIĆ I DONČIĆ: Novicki i Gasol u KUĆI SLAVNIH!

Foto: Tanjug/AP

Na ceremoniji koja se održala u Springlfildu, rodnom mestu košarke, Dirk Novicki, Pau Gasol, Dvejn Vejd i Greg Popović uvršteni su u "kuću slavnih" košarke.

Veliko priznanje za dva možda i najostvarenija košarkaša iz Evrope koji su igrali u NBA ligi, ne računajući aktivne košarkaše.

Dirk Novicki je celu karijeru proveo u Dalas Maveriksima, legenda je kluba i šesti najbolji strelac u istoriji lige. Vodio je tim iz Teksasa do istorijske titule 2011. godine, kada je u finalu pobedio supertim Majamija na čelu sa Dvejnom Vejdom i LeBronom Džejmsom.

Pau Gasol je u tandemu sa pokojnim Kobijem Brajantom predstavljao silu na Zapadu, a svojim partijama je jedan od najzaslužnijih za titule Los Anđeles Lejkersa 2009. i 2010. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pau Gasol

 

Bio je član reprezentacije Španije sa kojom je napravio dinastiju i stvorio jednu od najboljih generacija u istoriji košarke.

Dvejn Vejd će ostati upamćen kao jedan od najboljih bekova od postojanja NBA lige. Uspeo je da osvoji titulu u svojoj trećoj godini u ligi 2006. godine, a to je činio i 2012. i 2013.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dvejn Vejd

 

Sa LeBronom Džejmsom i Krisom Bošom bio je član velike trojke koja je umnogome promenila izgled NBA.

Greg Popović je možda i najbiolji trener u istoriji košarke. Osvajao je sa San Antoniom titule u pet navrata, a pod njegovom palicom stasale su brojne NBA zvezde poput Tima Dankana, Dejvida Robinsona, Tonija Parkera, Manua Đinobilija i mnogih drugih.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Greg Popović

 

Velikani su zaslužili da im imena večno stoje zapisana zlatnim slovima u stranicama košarkaške istorije. Red je na neke druge igrače iz Evrope kojima su prethodnici utrli put.

Nikola Jokić je na putu da se nađe na ovom mestu kada završi karijeru. Slična je sitacija i sa Janisom Adetokumbom i Lukom Dončićem.

Vreme će pokazati kako će stvari izgledati kada sadašnje zvezde završe karijeru, nadamo se da se to neće desiti u skorije vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading