RIVAL SRBIJE NA MUNDOBASKETU DOŽIVEO BOLAN PORAZ: Saletova Kina potučena sa 49 razlike

Autor:

Sport

12.08.2023

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vagner sa 20 poena najbolji u pobedi Nemačke - 107:58 u pripremnom meču.

RIVAL SRBIJE NA MUNDOBASKETU DOŽIVEO BOLAN PORAZ: Saletova Kina potučena sa 49 razlike

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević

Košarkaška reprezentacija Kine koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević doživela je debakl od Nemačke - 107:58 na DBB Superkupu u sklopu priprema za Mundobasket.

Domaći sastav već na poluvremenu imao je ogromnu prednost od plus 26 (49:23), da bi u drugom poluvremenu samo nastavio u istom ritmu i na kraju slavio sa čak 49 poena razlike.

Kod Nemaca je bio petorica dvocifrenih košarkaša, a najviše se istakao Franci Vagner sa 20 poena. Pratili su ga Maodo Lo i Denis Šruder sa po 17, dok je Nils Gifaj psotigao 16, a Danijel Tajs 11 poena. Kod Kineza najefikasniji je bio Fu Hao sa 10 poena.

Podsetimo, azijska košarkaška selekcija na Svetskom prvenstvu (počinje 25. avgusta) igraće sa Srbijom u sklopu grupe D u Manili, zajedno još i sa Južnim Sudanom i Zelenortskim ostrvima. Prethodno će "orlovi" u avgustu, šest dana uoči početka Mundobasketa u četiri zemlje, odmeriti snage s Kinom u prijateljskom meču.

Reprezentacija Nemačke s druge strane imaće znatno teži zadatak u tamičenju u E grupi. "Pancere" u japanskom gradu Okinavi očekuju dueli sa selekcijama domaćina Japana, Finske i Australije. Ipak, predvođeni košarkaškom zvezdom u usponu Francijem Vagnerom (21) i zahvaljujući poslednjim rezultatima ističu se kao favorit za prvo mesto u grupi i ujedno visok plasman na planetarnom šampionatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading