ZVEZDIN BRAZILAC O DRUGARU KAMPACU I STRAHU: Gledao svaki meč Zvezde Meridianbet prošle sezone

Autor:

Sport

12.08.2023

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisam zamišljao da ću biti deo tima, kaže plejmejker Jago Dos Santos Mateus (24).

ZVEZDIN BRAZILAC O DRUGARU KAMPACU I STRAHU: Gledao svaki meč Zvezde Meridianbet prošle sezone

Foto: Profimedia

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet promenila je gotovo čitav roster ekipe u odnosu na prošlu sezonu, a jedan od igrača koji će za narednu predstavljati veliko pojačanje jeste plejmejker iz Brazila Jago Dos Santos Mateus (24)

Omaleni košarkaš u proteklom ciklusu nosio je dres Ulma i na kraju zavredeo priznanje najkorisnijeg košarkaša nemačke lige (MVP).

O motivima dolaska na Mali Kalemegdan govorio je u intervjuu za "Meridiansport".

Pratio sam ekipu zbog Fakunda Kampaca, pratio sam skoro svaku utakmicu. Nisam zamišljao da ću biti deo tima. Kampaco mi je veliki prijatelj i inspiracija. Imamo sličnosti i razlika, ali je zajedničko da nemamo straha da se takmičimo sa bilo kim - rekao je Jago Dos Santos Mateus, a potom se osvrnuo na boravak u Ulmu s kojim je u konkurenciji moćnih Bajerna i Albe uspeo da dođe do titule:

Republika

Foto: Starsport

OTIŠAO: Kampaco

U Ulmu je bilo sjajno. Dosta sam tu naučio i napredovao kao čovek i kao igrač. Na početku je bilo teško, počeo sam sezonu ispod očekivanja, ali sam napredovao uz tim. Nisam preterano razmišljao o MVP priznanju, više sam bio srećan jer sam izmamio osmehe navijača i ostatka tima.

Jago Dos Santos Mateus tokom karijere nastupao je još i za Paulistanjo i Flamengo, dok je reprezentacijom Brazila 2022. godine došao do srebra na Ameri kupu.

Osim njega, crveno-beli su dosad angažovali još Dejana Davidovaca, Miloša Teodosića, Adama Hangu, Rokasa Giedraitisa, Marka Simonovića, Majka Tobija i Džoela Bolomboja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading