BRAUN SRUŠIO JOKIĆA SA TRONA: Evo kojih 10 košarkaša zarađuje najviše u NBA ligi - cifre su NEREALNE!

Autor:

Sport

27.07.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bek Bostona zaseo na čelo ove tabele.

BRAUN SRUŠIO JOKIĆA SA TRONA: Evo kojih 10 košarkaša zarađuje najviše u NBA ligi - cifre su NEREALNE!

Foto: Starsport, Tanjug/AP

Džejlen Braun, bek Boston Seltiksa, postao je najplaćeniji košarkaš u NBA ligi.

Naime, iako se možda nije dalo za očekivati da će drugi igrač Seltiksa postati najvredniji košarkaš sveta, upravo se to desilo, pošto je Braun sa "keltima" iz Masačusetsa potpisao petogodišnji ugovor, a tokom njegovog trajanja će zaraditi nestvarnih 304 miliona dolara.

Braun će godišnje imati 60.8 miliona, što ga čini najplaćenijim igračem, a sa vrha liste je skinuo Nikolu Jokića, srpskog centra, koji se do danas nalazio na čelu kolone.

Naime, naš as je prethodne sezone potpisao petogodišnji ugovor, po kom će za to vreme zaraditi 272 miliona dolara. Na trećem mestu se, pomalo neočekivano, našao Bredli Bil, koji će za isti period zaraditi ogromnih 251 milion.

Iza njih sledi Janis Adetokumbo, čiji ugovor datira još iz 2021. godine, a po kom će grčki reprezentativac zaraditi 228 miliona, malo više od 45 po sezoni. Prvu petorku kompletira Devin Buker, koji je nedavno potpisao četvorogodišnji ugovor, tokom kog će inkasirati 224 miliona američkih novčanica.

Foto: Tanjug/AP

Devin Buker u dresu Finiksa

Šesti je Karl Entoni Tauns, centar Minesote, koji je potpisao isti ugovor kao Buker - 224 miliona za četiri godine. Sledi Domantas Sabonis sa 217 miliona za pet godina, dok će igrači na osmom, devetom i desetom mestu inkasirati 215 miliona za pet godina, a u pitanju su Stef Kari, Zek Levin, odnosno Luka Dončić.

Jasno je da se granica pomera iz godine u godinu, pa je samo pitanje ko će sa čela, verovatno vrlo uskoro, svrgnuti Džejlena Brauna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading