KO JE OVO OČEKIVAO? Bivši košarkaš Partizana NA SPISKU, menja planove pred Mundobasket!

Autor:

Sport

25.07.2023

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erik Mika pomaže Amerikancima u pripremama za Svetsko prvenstvo.

KO JE OVO OČEKIVAO? Bivši košarkaš Partizana NA SPISKU, menja planove pred Mundobasket!

Foto: Starsport

Janković, Jaramaz, Veličković, Zagorac i Mika

Još tačno mesec dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u košarci koje će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Dok je srpska javnost okupirana spiskom koji je objavio Svetislav Pešić i na kom nema mnogih ključnih igrača, iz Sjedinjenih Američkih Država stigle su nam veoma zanimljive vesti.

Naime, nekadašnji igrač Partizana Erik Mika biće u timu Amerikanaca koji će trenirati sa ekipom koja ide na Mundobasket.

Republika

Foto: www.eurocupbasketball.com

Erik Mika u dresu Partizana

 

Dobio je Mika čast da bude deo priprema selekcije Sjedinjenih Američkih Država koja će od trećeg do šestog avgusta trenirati u Las Vegasu.

Pored njega tu su i poznatija imena i igrači koje ljubitelji NBA lige više znaju poput Kejda Kaningema, Džejlena Durena, Lengstona Geloveja, Džejlena Grina, Kventina Grajmsa, Četa Holmgrena, Džona Dženkinsa, Herba Džounsa, Treja Marfija, Kigana Mareja, Pejtona Pričarda, Naza Rida i Džejlena Vilijamsa.

Republika

Foto: Starsport

Janković, Jaramaz, Veličković, Zagorac i Mika (skroz desno)

 

O ovoj selekciji govorio je i direktor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Grent Hil.

Uveren sam da će nam oni pomoći da se pripremimo za Mundobasket. U pitnju je mešavina mladih i iskusnih igrača i onih koji su bili tu i tokom kvalifikacija - istakao je on.

Erik Mika je u crno-belom dresu igrao u sezoni 2020/21 i u AdmiralBet ABA ligi prosečno je davao 7,9 poena, uz 3,4 skoka po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading