VELEOBRT U JEDNOM DANU! Medalja na Mundobasketu ostaje samo san - ŠOK za reprezentaciju Srbije posle Jokićevog otkaza!

Autor:

Sport

24.07.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" se više ne nalaze u najužem krugu favorita za osvajanje odličja na prvenstvu sveta.

VELEOBRT U JEDNOM DANU! Medalja na Mundobasketu ostaje samo san - ŠOK za reprezentaciju Srbije posle Jokićevog otkaza!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović

Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača za Mundobasket, a brojni otkazi u nacionalnom timu potpuno su promenili predikcije. "Orlovi" su do juče, po mišljenju kladionica, važili za trećeg favorita Svetskog prvenstva, a već u ponedeljak uveče pali su na sedmo mesto!

Naime, kvota da će se Srbi radovati zlatu kreće se između 12 i 15, u zavisnosti od ponude, pa je jasno da su šanse za osvajanje najsjajnijeg odličja u Japanu, Indoneziji i na Filipinima svedene na domen teorije.

Očekivano, apsolutni favorit je selekcija SAD, sa kvotom oko 2, a sledi Kanada, čiji trijumf "plaća" petostruko. Ispod 10 je na Slovence i Australijance, a ispred Srbije su još Francuzi i evropski šampion, reprezentacija Španije (između 11 i 12).

Kladionice su promenile mišljenje prvenstveno zbog odluke Nikole Jokića da propusti ovu reprezentativnu akciju zbog umora, a nama ostaje da podržimo momke koji se nalaze na Karijevom spisku i verujemo u čudo.

Republika

Foto: Starsport

Jokićevo "ne" značajno udaljilo Srbiju od medalje na SP

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, a naši rivali u prvoj fazi biće Kina, Portoriko i Južni Sudan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading