OBRADOVIĆ MOŽE DA ODAHNE! Partizan POTPISAO ugovor sa centrom!

Autor:

Sport

18.07.2023

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi košarkaš Balša Koprivica nastavio je saradnju sa šampionom AdmiralBet ABA lige.

OBRADOVIĆ MOŽE DA ODAHNE! Partizan POTPISAO ugovor sa centrom!

Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović

Partizan i dalje traga za pojačanjem na centarskoj poziciji, ali dok ne stigne neko novo ime u Humsku, crno-beli su rešili da se osiguraju sa postojećim kadrom.

Tako je novi ugovor sa regionalnim šampionom potpisao Balša Koprivica, koji će ostati član mašinerije Željka Obradovića bar do juna 2025. godine!

Već je sportski direktor Zoran Savić najavio ovakav epilog, pa se iz njegovih reči da se razgovara sa igračima koji su već u sastavu, pre nego što se krene u dovođenje novih pojačanja, dalo naslutiti nastavak saradnje.

Istina, naslednik slavnog asa Partizana Slaviše Koprivice je pauzirao u velikom delu prošle sezone, najpre zbog preloma kosti u šaci, a potom jer je dobio mononukleozu. Oporavio se u finišu sezone, ali nije dobija preveliku šansu.

I pored svega toga, najtrofejniji trener Evrope ubeđen je da Balša ima neosporan talenat, pa je saradnja nastavljena na još dve godine, pa će Koprivica imati šansu da izraste u kvalitetnog centra reprezentativnog kalibra. Treba reći da je mladi košarkaš već branio boje Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket.

 

 

Upisao je svega 12 mečeva u AdmiralBet ABA ligi uz prosek od 4,3 poena i 3.3 skoka za 11 minuta provedenih u igri. U Evroligi je dodao šest nastupa, a jednom je bio starter.

On je u Humsku stigao 2021, posle dvogodišnjeg boravka na univerzitetu Florida Stejt. Iste sezone izabran je kao 57. pik od strane Šarlot Hornetsa, dok može da se podiči titulom u regionalnom takmičenju sa sadašnjim klubom.

Podsetimo, Partizan je do sada angažovao: povratnika Ognjena Jaramaza iz minhenskog Bajerna, potom Poljaka Mateuša Ponitku, dok su ugovore produžili kapiten Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović i Džejms Naneli.

Sa druge strane, crno-belu porodicu su napustili: Matijas Lesor i Joanis Papapetru (Panatinaikos), Jam Madar (Fenerbahče) i Dante Egzum, novi član NBA franšize Dalas Maveriksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading