VRELO KOŠARKAŠKO LETO! Evroliga će biti NIKAD JAČA, nižu se PAKLENI TRANSFERI - gde su VEČITI u odnosu na konkurenciju?!

Autor:

Sport

18.07.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deluje da će Duško Ivanović i Željko Obradović imati više nego kvalitetne timove.

VRELO KOŠARKAŠKO LETO! Evroliga će biti NIKAD JAČA, nižu se PAKLENI TRANSFERI - gde su VEČITI u odnosu na konkurenciju?!

Foto: Starsport

Navikli smo na burne, zvučne i skupe transfere tokom letnjih dana u evropskom fudbalu, ali da košarkaški klubovi iz dana u dan "aktiviraju bombu za bombom" - nismo!

Vrelo košarkaško leto na transfer pijaci uveliko traje, te nema dileme da će do starta Evrolige početkom oktobra timovi kompletirati izuzetno jake rostere i da nas očekuje nikad zanimljivije takmičenje. Beogradski večiti rivali, Crvena zvezda Meridianbet i Partizan ne zaostaju za konkurencijom, pa je u tim Duška Ivanovića pojačalo devet igrača (Dejan Davidovac, Marko Simonović, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis, Šabaz Nejpir i Jago Mateus dos Santos), dok su se četi Željka Obradovića za sada priključili Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka.

Situaciju u Beogradu smo ispratili, ali šta se dešava u ostatku Evrope?

PRVA ZVEZDA - NIKOLA MIROTIĆ

Najveći transfer leta tek se očekuje i glavnu ulogu u njemu imaće Nikola Mirotić. Jedan od najboljih igrača Starog kontinenta napustio je Barselonu i za njegov potpis interesuje se pola Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Mirotić - prva zvezda prelaznog roka

 

Najveće šanse daju se Partizanu, spominjala se i Crvena zvezda Meridianbet, ali i Olimpija iz Milana, Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi... Nema dileme - gde god Mirotić da ode biće strašno pojačanje!

PANATA PRAVI TIM SNOVA

Grčki velikan Panatinaikos želi da se vrati na staze stare slave. Doveo je tim iz Atine Luku Vildozu, Matijasa Lesora, Joanisa Papapetrua, Kostasa Adetokunba, Dinosa Mitoglua, Džeremija Granta, Kajla Gaja, ali i Kostasa Slukasa čiji je transfer iz Olimpijakosa uzdrmao Evropu!

Republika

Foto: Starsport

Kostas Slukas "zapalio" Evropu

 

Ipak, ekipa je ostala bez Jorgosa Papajanisa čiji odlazak u Fenerbahče je takođe bio veoma buran, ali i bez njega Panatinaikos je već sada formirao tim koji može da pokori Evropu.

FENERBAHČE NAPRAVIO HAOS

Pomenuti Papajanis stigao je u četo Dimitrisa Itudisa i zbog tog transfera Panatinaikos je zaratio sa menadžerskom agencijom "Netvrork" i bogati vlasnik Atinjana Dimitris Janakopulos žestoko je kritikovao Nikosa Spanisa agenta koji je posredovao u odlasku njegovog ljubimca u Fener.

Dva "rata" izazvao je turski klub pošto je i transfer Jama Madara doveo do sukoba između Partizana i Miška Ražnatovića, tako da se može reći da je Fenerbahče napravio haos i da su čelnici ovog kluba poslovali na "prljav" način. 

Republika

Foto: Starsport

Jam Madar posvađao Partizan i Miška

 

Pored Madara i Papajanisa u Istanbul su stigli još i Nejt Sestina i Setač Šanli, ali njihovi transferi nisu izazvali toliko pažnje.

OLIMPIJAKOS U KORAK SA LJUTIM RIVALOM

Pojačao se Panatinaikos, ali je sve ispratio i Olimpijakos!

Nikola Milutinov, Najdžel Vilijams-Gos i Luk Sikma stigli su u Pirej, ali su tim napustili Saša Vezenkov i Kostas Slukas, pa se može reći da će crveno-beli tek pokušati da nadoknade njihove odlaske.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Milutinov stigao u Pirej

 

Grci, koji su produžili ugovore sa Kostasom Papanikolauom, Alekom Pitersom i Ajzeom Kenanom imaće posla na transfer pijaci i videćemo ko će sve stići u ovaj klub.

REKONSTRUKCIJA BARSE I ĆUTANJE REALA

Barselona se nalazi u fazi totalne rekonstrukcije i zbog smanjenog budžeta tim je napustila prva zvezda Nikola Mirotić. 

U klub su stigli Dario Brizuela i Džoel Para, kao i Vili Ernangomez, a njegov brat Huančo tek treba da potpiše. Takođe, trener Šarunas Jasikevičijus prepustio je klupu Rodžeru Grimau i ostavio mu je jako težak zadatak da formira totalno novu ekipu.

Republika

Foto: Starsport

Šarunas Jasikevičijus napustio je Barselonu

 

Dok u Barsi danonoćno rade na transferima, u Realu ćute. Bar za sada. Produžen je ugovor sa Gabrijelom Dekom i objavljeno je da Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez ostaju u klubu te Madriđani nisu bili toliko aktivni. Čeka se transfer Fakunda Kampaca i osluškuje šta radi konkurencija. "Kralj" spava, ali tada je i najopasniji u šta su mogli da se uvere košarkaši i igrači Partizana prošle sezone.

OSTALI TAKOĐE AKTIVNI

Akile Polonara i Ognjen Dobrić pojačali su Virtus, Brendon Dejvis i Demian Ingles došli su u Valensiju, Darius Tompson obukao je dres Efesa, Kodi Miler Mekintajer igraće za Baskoniju naredne sezone, a ljubimac grobara Boris Dalo stigao je u Asvel.

Republika

Foto: Starsport

Ognjen Dobrić stigao je u Bolonju

 

Pojedini klubovi poput Makabija, Olimpije iz Milana, ali i nemačkih velikana Bajerna i Albe tek treba da se aktiviraju na transfer pijaci, a slična situacija vlada i u Monaku i Žalgirisu.

ODLASCI U NBA LIGU

Ovde je situacija možda i najzanimljivija! MVP prošlogodišnje Evrolige, Saša Vezenkov otišao je u Sakramento, Vasilije Micić naredne sezone igraće za Oklahomu, Dante Egzum u Dalas, a Filip Petrušev u Filadelfiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić oprobaće se u NBA ligi

 

Čeka se rasplet situacije sa Valterom Tavaresom, ali je jasno da će košarkaši koji su Evroligu zamenili NBA karavanom definitivno faliti publici na starom kontinentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading