NASLEDNIK FAKUNDA KAMPACA! Ko je Šabaz Nejpir? Draftovan PRE Jokića, igrao za PROTIVNIKA Srbije na Mundobasketu, PREPORODIO EVROLIGAŠA...

Autor:

Sport

16.07.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda Meridianbet dobila je strašno pojačanje.

NASLEDNIK FAKUNDA KAMPACA! Ko je Šabaz Nejpir? Draftovan PRE Jokića, igrao za PROTIVNIKA Srbije na Mundobasketu, PREPORODIO EVROLIGAŠA...

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Šabaz Nejpir

Crvena zvezda Meridianbet u potpunosti je rekonstruisala tim u odnosu na prošlu sezonu.

Čak osam košarkaša stiglo je na Mali Kalemegdan i posle Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića, Adama Hange, Majka Tobija, Džoela Bolomboja i Rokasa Gedraitisa, crveno-beli dres zadužio je i Šabaz Nejpir.

Deluje da je 32-godšnji Amerikanac (rođen 14. jula 1991. godine u Bostonu) sa portorikanskim pasošem najveće pojačanje i definitivno "bomba" koja će najdalje odjeknuti. Igra na poziciji pleja i doveden je kao zamena za Fakunda Kampaca, te deluje da je Duško Ivanović zaista dobio kapitalca!

Nejpir je imao sjajnu koledž karijeru, pa je sa Univerzitetom Konetiktikat dva puta stizao do titule šampiona NCAA lige (2011. i 2014. godine).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šabaz Nejpir

 

Po osvajanju druge titule sa svojim koledžom izašao je i na NBA draft gde je 2014. godine biran kao 24. pik u prvoj rundi od strane Šarlota koji ga je momentalno trejdovao u Majami. Treba napomenuti da je iste godine biran i Nikola Jokić, ali daleko iza Nejpira - kao 41. pik druge runde.

Karijera u NBA ligi mu nije bila blistava, ali je imao neke zapažene role igrajući za Majami, Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu i Vašington. Najbolje partije pružao je u Vašingtonu gde je beležio 11,6 poena po meču.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šabaz Nejpir

 

Zatim je usledila selidba u Evropu gde je prvo igrao za Zenit, ali je po izbijanju rusko-ukrajinskog sukoba rešio da napusti Sankt Peterburg i privremeno se uputi u Meksiko gde je nastupao za Kapetans Sijudad de Meksiko. Usledila je nova epizoda u Evropi, a od njega je najviše profitirala Olimpija iz Milana za koju je nastupao prethodne sezone i čiji tim je jednostavno preporodio.

Ekipa iz grada mode igrala je katastrofalno, bila među najslabijim timovima Evrolige, ali se dolaskom Nejpira sve promenilo i Olimpija je došla nadomak plej-ofa.

Nejpir je prosečno beležio 15 poena, 3,9 asistencija i 1,8 skokova za indeks korisnosti 16,4.

Zanimljivo je i to da Šabaz Nejpir ima pasoš Portorika za čiju je reprezentaciju nastupao. Podsetimo, Portorikanci će se na predstojećem Mundobasketu naći u grupi sa Srbijom, Kinom i Južnim Sudanom.

Nema dileme da će Nejpir biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu Meridianbet i za verovati je da je upravo Šabaz tip košarkaša koji dostojno može da zameni Fakunda Kampaca.

Šta vi mislite, da li će u tome i uspeti?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading