ARGENTINAC U PROBLEMU! Luka Vildoza mora na SUD sa BIVŠIM klubom!

Autor:

Sport

07.07.2023

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je i kada.

ARGENTINAC U PROBLEMU! Luka Vildoza mora na SUD sa BIVŠIM klubom!

Foto: Starsport

Argentinac Luka Vildoza napustio je Crvenu zvezdu Meridianbet i pojačao Panatinaikos sa kojim će naredne sezone pokušati da napravi veliki uspeh u Evroligi, te atinskog velikana vrati na staze stare slave.

Ipak, Vildoza nije imao puno vremena da proslavi novi transfer jer su ga brzo sačekale loše vesti - Baskonija, inače bivši klub Argentinca, rešila je da tuži svog nekadašnjeg košarkaša!

Sve ovo dešava se jer je Vildoza potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet odmah po okončanju epizode u NBA ligi u timu Milvokija, a bez znanja Baskonije, kluba koji je navodno imao prava na ovog igrača.

Zato su Španci rešili da tuže svog nekadašnjeg igrača i na ročištu koje je zakazano za 27. oktobar biće poznato ko je u pravu.

Republika

Foto: Starsport

Luka Vildoza

 

Postoji nekoliko zavrzlama u ovom slučaju i nejasno je na šta se "prava na igrača" odnose - da li samo na ACB ligu, što bi amnestiralo i Crvenu zvezdu od krivice ili na bilo koji klub van NBA, kako tvrde čelnici Baskonije?

Podsetimo, Baskonija se već oglašavala ovim povodom i čelnici kluba su istakli da "u slučaju potpisivanja ugovora za klub van NBA, igrač ili klub u koji se priključe moraju finansijski da obeštete Baskoniju".

Zatim su dodali da će nastaviti sa preduzimanjem odgovarajućih pravnih radnji, u odbrani do poslednje granice svojih prava, kako protiv Luke Vildose, tako i protiv Crvene zvezde Meridianbet kao solidarno odgovorne za navedeno ponašanje, u skladu sa propisima Evrolige.

Crveno-beli su u ovom slučaju bezbedni jer su dobili validan dokument od Milvokija, ekipe za koju je Luka igrao pre dolaska na Mali Kalemegdan, a sada je ostalo da Baskonija i Vildoza između sebe rasčiste šta imaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading