PEŠIĆ U PROBLEMU ZBOG DOMINACIJE SRBA! Naši košarkaši ZABLISTALI "preko bare", ali selektor može da se ZABRINE!

Autor:

Sport

06.07.2023

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakve partije u NBA Letnjoj ligi mogle bi Jovića i Petruševa da odvoje od reprezentacije.

PEŠIĆ U PROBLEMU ZBOG DOMINACIJE SRBA! Naši košarkaši ZABLISTALI "preko bare", ali selektor može da se ZABRINE!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Srpski košarkaši, Nikola Jović i Filip Petrušev, imali su zapažene uloge u svojim timovima u mečevima NBA Letnje lige koji su odigrani u noći između srede i četvrtka.

Кošarkaši Sakramenta pobedili su Majami sa 95:83 u Letnjoj ligi, ali je u timu Hita veliku pažnju privukao naš Nikola Jović sa 22 poena.

Jović je imao fenomenalne procente šuta, pa je gađao 6/13 iz igre, od toga 3/5 za tri poena, sa linije penala dodao je 7/8, uz to, došao je do tri skoka, jedne asistencije i jedne ukradene lopte.

Bio je najefikasniji u svom timu i definitivno je skrenuo pažnju na sebe, te bi u narednoj sezoni NBA lige mogao da ima značajniju minutažu u Majamiju.

Na terenu je zapažen bio i Filip Petrušev koji je za nešto više od 26 minuta ubacio deset poena uz osam skokova u pobedi Filadelfije nad Jutom rezultatom 104:94.

Bio je Petrušev u grupi od šest igrača koji su imali minutažu između 22 i 29 minuta, tako da i on dobija šansu da se izbori za ugovor koju pokušava maksimalno i da iskoristi.

Sve ovo moglo bi da zabrine selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića. Poznato je da će "orlovi" učestvovati na Mundobasketu koji se održava od 25. avgusta do 10. septembra ove godine, ali je i dalje misterija ko će se sve naći na spisku nacionalnog tima.

Ovakve partije i dominacija Jovića i Petruševa mogle bi da zainteresuju Majami i Filadelfiju da srpskim košarkašima daju veću ulogu u timu, te bi ih na taj način odvojile od dresa reprezentacije. Nama ostaje da se nadamo da se tako nešto neće desiti i da će se srpski košarkaši koji učestvuju na NBA Letnjoj ligi odazvati pozivu Svetislava Pešića ako ga, naravno, dobiju, te da će Srbija sa najjačim snagama napasti neku od medalja na Mundobasketu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading