ŠOK TREJD posle finala sa Majamijem: Srbin se SELI u Vašington

Autor:

Sport

18.06.2023

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao.

ŠOK TREJD posle finala sa Majamijem: Srbin se SELI u Vašington

Foto: Printscreen/youtube/Chaz NBA

Nikola Jokić, Džimi Batler, Hasan Martin i Nikola Jović

Košarkaši Denver Nagetsa predvođeni Nikolom Jokićem pokorili su Ameriku i stigli do prstena u NBA ligi.

Četa Majka Melouna u finalnoj seriji savladala je Majami, pa je drugi Srbin, Nikola Jović, ostao bez titule.

Jović je imao tek epizodnu rolu u timu sa Floride ove sezone, ali je bio blizu da na početku NBA karijere odmah stigne do prstena. Srpski košarkaš došao je u Majami kao veliki potencijal i stručnjaci su mu prognozirali da će u budućnosti biti jedan od nosilaca igre ove ekipe, te da mu je potrebno samo malo vremena da se navikne na košarku u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i na kvalitet lige.

Ipak, umesto bitnije uloge u timu, Nikola Jović bi posle finala koje je igrao sa Majamijem mogao da napusti Floridu i to u jednom šokantnom trejdu! Naime, prenose mediji u Americi Jović bi ovog leta već mogao da završi u Vašington Vizardsima. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

 

Predlog Majamija je da spakuju Kajla Laurija, Dankana Robinsona, Nikolu Jovića i još jednog pika prve runde na nekom od sledećih draftova, a da zauzvrat dobiju igrača sa kojim bi imali tim za napad na šampionsku titulu - Bredlija Bila. 

Bil je u Vašingtonu prošle sezone prosečno imao 23,2 poena uz 5,4 asistencije i 3 skoka po utakmici i definitivno bi bio veliko pojačanje za Majami.

Pominje se i Finiks, gde Bredli Bil želi da ide, što bi stvorilo probleme Vašingtonu, koji je sa njim potpisao petogodišnji ugovor tokom 2022. godine.

Kako će se situacija razviti ostaje da se vidi. Nikola Jović je  draftovan sa 27. pozicije, a ove sezone je odigrao 15 mečeva u NBA ligi, tokom kojih je imao prosek od 5,5 poena po meču. U plej-ofu igrao samo sedam puta i to ne više od dva minuta po susretu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading