ODE CELA PETORKA! Panatinaikos OTERAO otkrovenje Evrobasketa! Ataman nema MILOSTI!

Autor:

Sport

05.07.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Atinjana više ne računa na poljskog košarkaša.

ODE CELA PETORKA! Panatinaikos OTERAO otkrovenje Evrobasketa! Ataman nema MILOSTI!

Foto: Tanjug/AP

Ergin Ataman

Dolaskom Ergina Atamana na klupu "zelenih" iz Atine, počele su drastične promene u igračkom kadru Panatinaikosa.

Do sada su petorica košarkaša napustila klub, a posle Parisa Lija, Nejta Voltersa, Derika Vilijamsa i Arturasa Gudaitisa, odrešene ruke dobio je i poljski internacionalac Mateuš Ponitka.

Radi se o igraču koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na Evropskom prvenstvu prošle godine.

Tada su Poljaci stigli do polufinala Evrobasketa, kada su poraženi od reprezentacije Nemačke, u meču za treće mesto i ostali bez bronzanog odličja.

Ponitka je posle toga odlučio da se povuče iz nacionalnog tima, ali je uspeo da napravi iskorak u karijeri i u septembru 2022. potpiše za grčkog velikana. Saradnja je, međutim, kratko trajala.

Ove sezone je na 27 utakmica u Evroligi prosečno beležio 8.4 poena,  5.4 skokova i 2.4 asistencije po meču.

 

 

Ponitka je u karijeri, osim PAO-a, nastupao je za poljski Prokom, belgijski Ostende, Zelenu Goru, tursku Karšijaku, Kanarijus, ruske Lokomotivu Kuban i Zenit, italijansku Ređo Emiliju...

Sa druge strane, Zeleni su imali sezonu za zaborav u Evroligi, jer su takmičenje završili na pretposlednjem mestu, dok su u nacionalnom kupu eliminisani u četvrtfinalu od Peristerija. U finalnoj seriji grčkog šampionata "počistio" ih je najljući rival Olimpijakos.

Zato je Ataman uzeo "metlu" u ruke, a ekipu su do sada pojačali bivši igrači Crvene zvezde Meridianbet i Partizana, Argentinac Luka Vildoza i Francuz Matijas Lesor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading